Info voor professionals:

Data: in overleg met the Knitwit Stable

Aantal mensen: minimaal 5 maximaal 10

Voor wie:  iedereen in de mode-branche ( bijv. managers, product developers, design , buying, quality, studenten )

Door: Reina Ovinge

Tijd: 8.30 -17.00

Kosten : € 195,00 ex BTW per persoon, inclusief lunch en evaluatieborrel

E-mail: info@theknitwitstable.nl

” ik begrijp nu pas wat ik afgelopen jaar in de theorieles gedaan heb op school”   student Amsterdam Fashion Instituut

” Ondanks de grote kennis over brei dat binnen onze organisatie aanwezig is, was deze dag erg leerzaam en verrijkend. In een een  inspirerende omgeving  door echte vakvrouwen “ – Marielle de Groot, directeur productie Fully Fashion

Masterclass ‘from goat to garment, from sheep to sweater’

Met het verplaatsen van de Nederlandse breiproductie naar lagelonenlanden is de brei-industrie inmiddels zo goed als verdwenen uit Nederland. Hierdoor is de kennis van deze maakindustrie grotendeels verloren gegaan. Met haar beesten en breimachines deelt initiatiefneemster Reina Ovinge haar opgedane kennis met studenten en professionals in de mode en geeft zo inzicht in dit productieproces.

Eén van de doelstellingen van The Knitwit Stable is om de afstand tussen de retailers en de maakindustrie te overbruggen. Op deze manier krijgen bedrijven en medewerkers ook inzicht hoe stappen te zetten richting duurzaamheid en traceerbaarheid.

Mini-fabriek The Knitwit Stable is een innovatie-, kennis-,  trainingscentrum. Hier worden de zaken eens omgedraaid en beginnen we bij de basis: de wol – of nog beter – het beest. De masterclass start bij de merinosschapen en de angorageiten. Hoe moet je deze scheren? Welke pesticiden worden gebruikt? Hoe dik zijn de vezels? Wat kost ruwe wol en hoe wordt wol gesponnen? Wat kun je met het garen en – ook belangrijk – wat niet? Hoe gaat machinaal breien en linken en wat kun je er allemaal mee? En natuurlijk laten wij ook onze documentaire ‘from goat to garment, part 1′ zien waarin we het hele proces van geit tot garen laten zien én of dit wel aan de huidige duurzaamheidseisen voldoet.

In een praktijkles van een dag, waarin de basis van het spinnen, breien en linken aan bod komt, word je vooral door doen en ervaren wijzer. Doordat je zelf aan de basis van de productie komt te staan leidt dit tot verrassend nieuwe ideeën over je eigen rol in het proces. Je krijgt een beter inzicht in het maakproces, waardoor je efficiënter kunt communiceren en reëlere verwachtingen krijgt ten aanzien van duurzaamheid, design en productie. Dit leidt tot meer tijd voor creatie en innovatie!

Enthousiast over deze masterclass of heb je vragen ? Bel of mail ons !