Wat is the Knitwit Stable ?

Momenteel vindt er in Nederland geen wolverwerking meer plaats en zijn er amper breifabrieken meer. In onze stal en minifabriek The Knitwit Stable in Baambrugge geven we weer inzicht in dit productieproces. Met onze beesten, machines en workshop ‘from goat to garment‘ geven wij kennis terug aan professionals in de mode.

Wij onderzoeken constant de duurzaamheid van onze materialen en alles is bij ons traceerbaar. Om te bewijzen dat duurzaam en transparant produceren mogelijk is, maken wij de TREK&TREES collectie.

Tijdens ons onderzoek duiken we diep de keten in. Zo zijn we bijvoorbeeld in Zuid Afrika geweest, omdat een belangrijk onderdeel van het productieproces van mohair daar plaatsvindt. Ter plekke hebben we boeren, wasserijen, de broker en een spinnerij bezocht en weten we nu het naadje van de kous van het productieproces van mohair.. Binnenkort komt er een documentaire uit over ons onderzoek met de titel ‘Van geit tot garen’. Hierin zie je dat onze eigen, ruwe mohair wordt verwerkt en gesponnen tot garen.

Kennis-, onderzoek- en trainingscentrum The Knitwit Stable staat voor

  • Inzicht en bewustzijn creëren omtrent productieproces.
  • Innovatie op gebied van ontwerp, inkoop en productie.
  • Delen van kennis met andere professionals uit de branche.
  • Met respect voor mens, milieu en dier.
  • Opgedane kennis inzetten bij ontwerp, inkoop en productie.