Wat is the Knitwit Stable ?

Momenteel vindt er in Nederland nauwelijks wolverwerking meer plaats en zijn er amper breifabrieken meer waardoor er een grote kloof is ontstaan tussen ontwikkeling en productie.

Mini-breifabriek The Knitwit Stable is een kennis-en trainingscentrum dat zich focust op duurzaam ondernemen in de mode.  Met behulp van onze eigen beesten en breimachines geven wij masterclasses. Tijdens deze masterclasses, bedoeld voor professionals en studenten uit de mode-industrie, geven we meer inzicht in het productieproces van gebreide kleding, creëeren wij meer bewustzijn in het duurzaam ondernemen en delen wij meer dan 25 ervaring en opgedane kennis.  

Om te bewijzen dat duurzaam en transparant produceren mogelijk is, maken wij onze TREK&TREES collectie bestaande uit vesten, truien en accessoires.

Tijdens ons onderzoek duiken we diep de keten in. Zo zijn we bijvoorbeeld in Zuid Afrika geweest, omdat een belangrijk onderdeel van het productieproces van mohair daar plaatsvindt. Ter plekke hebben we boeren, wasserijen, de broker en een spinnerij bezocht en weten we nu het naadje van de kous van het productieproces van mohair.  In onze engelstalige documentaire met de titel “Van geit tot garen” geven wij inzicht over ons onderzoek.  Hierin zie je dat onze eigen, ruwe mohair wordt verwerkt en gesponnen tot garen én of deze aan de huidige duurzaamheidseisen voldoet.

Alle opbrengsten van de masterclasses én van de collectie TREK&TREES worden gebruikt voor onderzoek, kennisontwikkeling, training en investeringen voor meer duurzaamheid, bewustwording en transparantie in de mode-industrie.

Kennis-, onderzoek- en trainingscentrum The Knitwit Stable staat voor

  • Inzicht en bewustzijn creëren omtrent duurzaamheid van wolverwerking in de gehele keten.
  • Innovatie op gebied van ontwerp, inkoop en productie.
  • Delen van kennis met andere professionals uit de branche.
  • Opgedane kennis inzetten bij ontwerp, inkoop en productie.
  • Met respect voor mens, milieu en dier.