Wat is TREK&TREES?

TREK&TREES is het label van The Knitwit Stable.  In The Knitwit Stable, een minifabriek in het dorpje Baambrugge, wordt op duurzame wijze wol geproduceerd van eigen angorageiten en schapen. Van het garen van deze wol worden unieke TREK&TREES kledingstukken gemaakt. TREK&TREES is fashionable ‘knitwear’ op individuele bestelling, unieke exemplaren die met zorg worden vervaardigd en waarbij verspilling van wol in het breiproces wordt voorkomen. De collectie bestaat ondermeer uit vesten, truien, omslagdoeken en accessoires.

De luchtige, dikke garens van de TREK&TREES collectie zijn ontwikkeld uit de vachten van Baambrugse Texelaars, de angorageiten en merinoschapen van The Knitwit Stable. Daarnaast zijn vachten gebruikt van Drentse heideschapen uit Balloo en Groninger Alpaca’s.Deze vachten zijn ingezameld en versponnen in een kleine spinnerij in België en zijn in de natuurlijke kleur te verkrijgen.

Het fijne harige mohairgaren is ontwikkeld uit de vachten van onze eigen angorageiten en van collegafokkers in Nederland.
Om dit mohairgaren te maken met de vacht van onze eigen geit Billy, zijn we in Zuid-Afrika geraakt.
Van deze zoektocht is een documentaire gemaakt, genaamd ’from goat to garment, part 1′ De vesten, truien, mutsen, omslagdoeken en handschoenen van dit garen kun je in meerdere kleuren bestellen.

Wij werken volgens het ‘knit-on-demand’-principe: als jij je kledingstuk bestelt, gaan wij aan de slag.  De  levertijd van onze producten is 2-4 weken, afhankelijk van de hoeveelheid  bestellingen die we hebben. We houden je tijdens het maakproces op de hoogte. Daarnaast krijg je bij de levering een filmpje over het ontstaan van jouw unieke kledingstuk.

All opbrengsten uit de collectie TREK&TREES worden gebruikt voor onderzoek, kennisontwikkeling, training en investeringen voor meer duurzaamheid, bewustwording en transparantie

Van de ‘Dutch wool’ zijn nog maar enkele kilo’s beschikbaar. Om de Nederlandse wolopbrengst voor boeren te verbeteren en de lokale maakindustrie verder uit te bouwen is The Knitwit Stable op zoek naar funding.