Info voor professionals:

Data: in overleg met the Knitwit Stable

Aantal mensen: maximaal 6

Voor wie:  iedereen in de mode-branche ( bijv. managers, product developers, design , buying, quality, studenten )

Door: Reina Ovinge

Tijd: 8.30 -17.00

Kosten : € 195,00 ex BTW per persoon, inclusief lunch en evaluatieborrel

E-mail: info@theknitwitstable.nl

 

” ik begrijp nu pas wat ik afgelopen jaar in de theorieles gedaan heb op school”   student Amsterdam Fashion Instituut

” Ondanks de grote kennis over brei dat binnen onze organisatie aanwezig is, was deze dag erg leerzaam en verrijkend. In een een  inspirerende omgeving  door echte vakvrouwen “ – Marielle de Groot, directeur productie Fully Fashion

Workshop ‘from goat to garment’

Met het verplaatsen van de Nederlandse breiproductie naar lagelonenlanden is de brei-industrie inmiddels zo goed als verdwenen uit Nederland. Hierdoor is de kennis van deze maakindustrie grotendeels verloren gegaan. Met de beesten, breimachines én workshops deelt initiatiefneemster Reina Ovinge haar opgedane kennis met studenten en professionals in de mode en geven ze inzicht in dit productieproces.

Eén van de doelstellingen van The Knitwit Stable is om deze afstand tussen de maakindustrie en inkoop/design te overbruggen. Op deze manier krijgen bedrijven en medewerkers ook inzicht hoe stappen te zetten richting duurzaamheid en traceerbaarheid.

Daarom hebben we bij The Knitwit Stable een mini-breifabriek gebouwd. Hier worden de zaken eens omgedraaid en beginnen we bij de basis: de wol – of nog beter – het beest. De workshop begint bij de merinosschapen en de angorageiten. Hoe moet je deze scheren? Wat kost wol en hoe wordt wol gesponnen? Wat kun je met het garen en – ook belangrijk – wat niet? Hoe gaat machinaal breien en linken en wat kun je er allemaal mee? En natuurlijk laten wij ook onze documentaire ‘from goat to garment, part 1′ zien.


In een workshop van een dag, waarin de basis van het spinnen, breien en linken aan bod komt, word je vooral door doen en ervaren wijzer. Doordat je zelf aan de basis van de productie komt te staan leidt dit tot verrassend nieuwe ideeën over je eigen rol in het proces. Door de workshop krijg je een beter inzicht in het productieproces, waardoor je efficiënter kunt communiceren en reëlere verwachtingen van de productiemogelijkheden krijgt. Dit leidt tot meer tijd voor creatie en innovatie!

Enthousiast over deze workshop, wil je een workshop meer toegespitst op ‘duurzaamheid’  of heb je vragen? Bel of mail ons !