Geen beschikbare vertalingen gevonden
0 items

Op vrijdag 13 april wordt de documentaire van The Knitwit Stable vertoond in samenwerking met Fashion Revolution and Amsterdam Made die we gemaakt hebben bij onze zoektocht om mohairgaren te maken van de vacht van geit Billy. 

13 april – Fashion Revolution #1 in Pakhuis de Zwijger: From Goat to Garment
Waar komt jouw trui vandaan? Tijd voor transparantie en duurzaamheid in de productieketen van mohair. Deze avond slaan Fashion Revolution, The Knitwit Stable en Amsterdam Made, de handen ineen om het productieproces van geit tot trui te laten zien. The Knitwit Stable presenteert zijn documentaire ‘From Goat to Garment’. Roosmarie Ruigrok, coördinator van Fashion Revolution, gaat in gesprek met de makers, en neemt het publiek mee in de achtergrond van materialen die in de huidige kledingkast te vinden zijn.

Check het programma en meld je hier aan via Pakhuis de Zwijger

Met in dit programma:

Roosmarie Ruigrok  Oprichter Clean & Unique, coördinator Fashion Revolution Nederland

Reina Ovinge Oprichter The Knitwit Stable

 Over The Knitwit Stable

Minifabriek The Knitwit Stable (© Trek&Trees http://annekehymmen.nl/)

The Knitwit Stable is een minifabriek in het dorpje Baambrugge waar op duurzame wijze garens en wol worden geproduceerd van eigen angorageiten en schapen. Ook maken zij fashionable ‘knitwear’ op individuele bestelling. In de twintig minuten durende documentaire zien we de resultaten van hun eigen onderzoek naar het productieproces van mohairgaren in Zuid-Afrika welke nu gebruikt wordt voor de duurzame productie in The Knitwit Stable.

 

Over Fashion Revolution

Fairtrade pioneer Carry Somers en Orsola de Castro uit Engeland startten dit wereldwijde initiatief in 2013. Fashion Revolution Nederland heeft zich gelijk gecommitteerd om de missie van Fashion Revolution Engeland te volgen en het landelijke bewustzijn onder consumenten te vergroten over de werking van  de kledingindustrie en om bij merken de wijzen van inkoop en productie van kleding te veranderen. Met #WhoMadeMyClothes worden consumenten opgeroepen om hun favoriete kledingmerk aan te spreken en vragen te reageren. Dit heeft al tot meer transparantie gezorgd.

Over Reina Ovinge

Reina Ovinge heeft als inkoopster en producent al meer dan 25 jaar ervaring in de ‘knitwear’ mode-industrie. Na de verkoop van haar succesvolle bedrijf Fully Fashion startte ze The Knitwit Stable. Met behulp van haar beesten, breimachines én door middel van workshops deelt Reina haar passie en opgedane kennis met studenten en professionals in de mode.

Over Roosmarie Ruigrok

Roosmarie Ruigrok begon als textielkoper en ontdekte haar passie in eerlijke toeleveringsketens. Na de verkoop van haar eigen bedrijf Promax Corporate Fashion werkte ze bij verschillende organisaties zoals Amnesty International en Fair Wear Foundation. In 2007 richtte Roosmarie Clean & Unique op, een platform die merken en starters in de mode helpt om meer te leren over duurzaamheid. Naast deze stichting werkte Roosmarie voor Fairtrade als katoenmanager in Nederland & België. Roosmarie is coördinator van Fashion Revolution in Nederland en vertegenwoordiger van MaxTex, een platform voor duurzaam textiel. Roosmarie is een absolute expert als het gaat om de textielindustrie en een grote steun voor iedereen die samen wil werken aan eerlijke toeleveringsketens.

Over Amsterdam Made

Amsterdam Made is een community platform ter stimulering van groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie in de Metropoolregio Amsterdam.

Mocht je meer willen weten over Billy en de rest, check dan het laatste persbericht.