Geen beschikbare vertalingen gevonden
0 items

BAAMBRUGGE, november 2018 – Mini breifabriek The Knitwit Stable is een kennis- en trainingscentrum op het gebied van wolverwerking. Deze winter brengen ze een uniek Do It Yourself-product op de markt van 100% Hollandse wol; De ‘Beanie Betsie knit kit’. Met dit breipakket bestaande uit onder andere twee bollen mohairgaren van angorageiten uit de stal van The Knitwit Stable kan je nu je eigen muts breien!

Voor de ‘Beanie Betsie knit kit’ werd mohairgaren geselecteerd van jonge geiten en lammeren. Hierdoor is het garen extra zacht. In het breipakket zit naast het garen ook een rondbreinaald, een stopnaald, een Engelstalige manual en een TREK&TREES label. Op de verpakking en in de manual staan 2 QR-codes die linken naar een instructievideo en filmpjes over het maakproces en de herkomst van de wol. De ’Beanie Betsie knit kit’ kost 59 euro en is onder andere te verkrijgen in de webshop The Knitwit Stable.

 

Maak kennis met Betsie

Hallo! Dit ben ik, Betsie de angorageit. Hoewel het grootste deel van mijn familie in Zuid-Afrika woont, belandde ik in een klein dorpje in Nederland onder de rook van Amsterdam. Dit is de plaats waar ik woon, samen met wat vrienden van me. Ze noemen het The Knitwit Stable. De dames van The Knitwit Stable zijn helemaal verliefd op mijn haar en dat is terecht! Het is de beste wol ter wereld. Het wordt mohair genoemd. Het is heerlijk harig, zacht en heeft een mooie glans. De vezel is brandwerend, ademend en biologisch afbreekbaar. We hebben een geweldige samenwerking als je het mij vraagt. Zij voorzien ons van voedsel en een liefdevolle verzorging, wij voorzien hen van mohair. De dames van The Knitwit Stable hebben mijn vacht geschoren en een mooi garen van mijn vacht gemaakt zonder schadelijke chemicaliën én met een traceerbare herkomst. Er is een zeer beperkte voorraad van deze prachtige Nederlandse mohair. Wil je een muts maken van mijn garen? Koop de ‘Beanie Betsie knit kit’ en draag mijn muts met trots!

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie (en beeldmateriaal) over The Knitwit Stable: Reina Ovinge | +31 (0)6 53713083 of Cathelijne Speller |+31637199852 | info@theknitwitstable.nl | https://theknitwitstable.nl/

Fotocredits Knit Kit: Miriam Ekelschot

Fotocredits: Trek&Trees collectie: Anneke Hymmen

Beeldmateriaal TREK&TREES