Geen beschikbare vertalingen gevonden
0 items

The Knitwit Stable x Joe Merino present a unique limited edition sweater made from Dutch wool: the Jan Merino


The Knitwit Stable x Joe Merino  introduceert een unieke limited edition trui gemaakt van Nederlandse wol: de Jan Merino. The Knitwit Stable heeft deze trui ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met Joe Merino, een Nederlands herenmerk d sinds 2011 het perfecte basics merinowol-assortiment ontwikkelt voor de man die gelooft in stijlvolle eenvoud.

Sinds eind jaren 80 wordt Nederlandse wol niet meer gebruikt in de mode-industrie. Mede door de komst van synthetische vezels en de zogeheten Fast Fashion was het voor de Nederlandse boeren niet meer mogelijk om op een rendabele manier wol te leveren.  De industrie voor wolverwerking is daardoor in Nederland zo goed als verdwenen.

The Knitwit Stable zet zich in om het duurzaam verwerken en produceren van wol in Nederland beetje bij beetje weer mogelijk te maken. Wol is immers een sterk, makkelijk te recyclen en biologisch afbreekbaar materiaal. 

The Knitwit Stable x Joe Merino present a unique limited edition sweater made from Dutch wool: the Jan Merino. The sweater is the result of a cooperation between The Knitwit Stable and Joe Merino, a Dutch men’s fashion brand that’s been creating the perfect merino wool basics collection since 2011. Made from 80% Dutch wool and 20% alpaca, the Jan Merino is comfortable and warm, perfect to protect you against the cold Dutch winter. It can be ordered now on the Joe Merino website.
 
Dutch wool
With synthetic fibers and fast fashion on the rise since the late 80’s, Dutch farmers haven’t been able to maintain wool manufacturing as a viable industry. This led to an almost complete disappearance of Holland’s wool industry.

The Knitwit Stable wants to reintroduce Dutch wool production and processing in a sustainable way, simply because of its amazing natural properties. Wool is strong, easily recyclable, and entirely biodegradable.

Met de introductie van de Jan Merino ondersteunt Joe Merino de missie van The Knitwit Stable. Joe Merino is voortdurend bezig haar productie verder te verduurzamen op het gebied van dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden, het terugbrengen van het gebruik van water en chemicaliën, transport etc. Bovendien zet Joe Merino zich af tegen de Fast Fashion door geen seizoenscollecties te hanteren en consumenten te wijzen op het belang van een bewuste keuze voor kwaliteit en van goed onderhoud waardoor de producten lang meegaan en veel gedragen kunnen worden. Met de introductie van de Jan Merino zet Joe Merino in dit proces weer een volgende stap. 


Joe Merino is constantly looking for ways to further improve the brand’s sustainability, be it in relation to animal welfare, working conditions, reducing the use of water and chemicals, or transportation. They don’t work with seasonal collections and stress the importance of choosing quality and good garment care to extend a piece’s lifetime. Besides sweaters Joe Merino also makes socks, cardigans, shirts, and even their own Joe Jacket. Key words in the process of every new creation are refined, luxury, quality, sustainable, colorful, and fairly priced. The brand is aimed at men who appreciate stylish simplicity.

Jan Merino is een stoere trui die is gemaakt van 80% Nederlandse wol en 20% Nederlandse Alpaca (voor extra zachtheid). De perfecte trui voor de wintermaanden. Jan Merino verschijnt in een zeer gelimiteerde oplage. Beschikbaar vanaf december, maar nu alvast te reserveren op de website van Joe Merino.

Over Joe Merino.

Joe Merino is een Nederlands merk dat sinds 2011 het perfecte basics merinowol-assortiment ontwikkelt voor de man die gelooft in stijlvolle eenvoud: van de perfecte sok en een grote variatie aan truien, vesten en shirts tot en met de unieke Joe Jacket. Daarbij blijft Joe Merino altijd trouw aan de uitgangspunten: verfijnd, luxe, kwalitatief, duurzaam en met een ruime keuze in kleuren voor de best mogelijke prijs. Joe Merino blijft continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van het bestaand assortiment op het gebied van materialen, design, duurzaamheid en productiemethoden.

Over The Knitwit Stable
The Knitwit Stable is een boerderij met een inhouse brei-atelier in Baambrugge. Onze missie: transparantie in de keten van wol stimuleren en de maakindustrie van wol op kleine schaal weer terughalen naar Nederland. Dit doen we onder andere met ons eigen label Trek&Trees, met het geven van masterclasses en lezingen, en door samenwerkingen met professionals in de designindustrie aan te gaan. We besteden aandacht aan de volledige keten van wol: van het diervriendelijk houden van schapen en geiten tot de verwerking en productie ervan in een lokaal en eerlijk geproduceerd eindproduct.  
Geïnteresseerd in een innovatieve samenwerking of educatie? Neem dan contact op met The Knitwit Stable: 

The Knitwit Stable
The Knitwit Stable is a farm and knitting studio in Baambrugge. Merino sheep and Angora goats happily roam and graze on our 27 acres of pasture. From their fleeces we make 100% sustainable yarn, which we use in our own TREK&TREES collection and share with other
designers. Befriended local sheep farmers supply us with beautiful wool from their ‘Texelaar’ sheep. We use this to show industry professionals and others that Dutch wool can be made into a high-end product ; entirely transparent and sustainable. We also experiment with partners from the fashion industry, for instance to make unique pieces such as the Jan Merino.


 MEET US 
Dutch Design Week, Eindhoven 
19 – 27 October
Yksi gebouw

Instagram
Facebook
LinkedIn

Voor meer informatie 
Joe Merino:
Ron Beckers | ron@joemerino.com | +31 (0)6 55386563
Duco Roodhuyzen | duco@joemerino.com | +31 (0)6 14592022
Website: https://www.joemerino.com

The Knitwit Stable:
Reina Ovinge | info@theknitwitstable.nl | +31 (0)6 53713083
Website: http://theknitwitstable.nl