Jan Merino II

Beste Joe-fan,

Vorig jaar hebben we met succes de Jan Merino geïntroduceerd: de unieke trui van Nederlandse wol. De eerste limited edition werd zeer enthousiast ontvangen. Daarom komen we nu met de Jan Merino II. Sterker nog, we hebben de collectie uitgebreid met een nieuw model - een stoere schipperstrui met rits - en een extra kleur: een mooie gemêleerde donkergrijs. En goed nieuws, door een strengere wolselectie is hij ook nog iets zachter geworden.

Een trui van Nederlandse wol is opmerkelijker dan je denkt. Ondanks dat er meer dan genoeg schapen zijn in Nederland, wordt er met hun wol sinds het verdwijnen van de wolindustrie weinig gedaan. Hooguit wordt het nog gebruikt als stoelvulling. Dat vonden wij zonde, vandaar dat we in samenwerking met The Knitwit Stable in Baambrugge de Jan Merino hebben ontwikkeld.

Bestel Jan Merino

Jan Merino is een stoere trui, gemaakt van 80% Nederlandse schapenwol aangevuld met 20% wol van Nederlandse alpaca’s (die knuffelbeesten waarmee je kunt wandelen en thee drinken) voor extra zachtheid. De trui wordt in Nederland in het plaatsje Lichtenvoorde gebreid, is volledig natuurlijk, ademend en 100% biologisch afbreekbaar.

Jan Merino is verkrijgbaar met ronde hals en als schipperstrui met stoere rits. In blauw en grijs en in de maten M t/m XXL. De oplage is wederom zeer gelimiteerd. Dus wees er snel bij, want op = op.

Bestel Jan Merino

Joe en The Knitwit Stable

Joe Merino heeft Jan Merino ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met The Knitwit Stable, een boerderij en kenniscentrum voor duurzame wolproductie in Baambrugge. Joe Merino zet zich zo samen met The Knitwit Stable in om het duurzaam verwerken en produceren van wol in Nederland beetje bij beetje weer mogelijk te maken.

Daarmee sluit Jan Merino uitstekend aan bij het streven van Joe Merino om de productie verder te verduurzamen op het gebied van dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden, het terugbrengen van het gebruik van water, chemicaliën en verpakkingen.

Joe Merino is een groot voorstander van Slow Fashion en brengt geen seizoenscollecties, wijst consumenten op het belang van een bewuste keuze voor kwaliteit en van goed onderhoud waardoor de producten lang meegaan en veel gedragen kunnen worden. Joe doet bovendien nooit aan uitverkoop. Met de uitbreiding van het Jan Merino assortiment zet Joe Merino in dit proces weer een volgende stap.

Meet Joe’s brother (from another mother),
Jan