Meer met (onze) Wol

Zoals jullie weten zijn we altijd op zoek naar partners om meer met (onze) wol te doen. Hoe gaaf is het dan als je weer een samenwerking kan aankondigen en verder uitbouwen. The Knitwit Stable en de sympathieke kleermakerij NEW TAILOR uit Utrecht en Amsterdam werken samen in de ontwikkeling van een stof voor jasjes en pakken gemaakt van de wol van de Merinoschapen uit de weiden in Baambrugge. Ook kun je exclusief de truien van The Knitwit Stable op maat laten maken bij de heren en dames van NEW TAILOR in Utrecht en Amsterdam. Door de trui te laten maken weet je zeker dat de mouwen en het rugpand bijvoorbeeld lang genoeg zijn.

De truien van 80% Nederlandse wol van onze eigen schapen uit Baambrugge zijn super stoer en door 20% wol van een alpaca ook heerlijk om te dragen. Lekkere dikke truien. Zonder schuldgevoel kan je het warm hebben en er heel goed uitzien. De truien gaan een levenslang mee. Reina: De samenwerking is echt heel leuk en leerzaam. De heren achter de kleermakerij maken een groot deel van hun jasjes in Utrecht en Amsterdam. Hoe uniek is dat. Hans van Goch: We maken sinds 1997 alleen maatkleding omdat we willen beginnen bij de consument. Eerst de man dan zijn pak is niet voor niets ons credo. Kleding op maat is al heel goed qua duurzaamheid en footprint omdat het langer meegaat, vaker wordt gedragen en niks overtollige wordt gemaakt. Door ook dichter bij huis de wol te sourcen maken we die nog kleiner. Bovendien garanderen we de duurzaamheid en maken we jasjes en pakken die generaties mee kunnen gaan. Bovenal is maatkleding uitzoeken een fantastische beleving. Als je wil nemen we je mee naar The Knitwit Stable om zelf je trui te helpen breien. Wil je meer weten over de huisgemaakte Easy Wear jasjes die eruit zien als jasjes, dragen als een vest en voelen als een trui, lees dan verder op de website of op onze blog. Als je een jasje wilt aanmeten maak dan even een afspraak.

De behoefte aan mooie luxe kleding met meer comfort, een sportievere uitstraling en duurzaamheidsbesef, heeft geresulteerd in de ontwikkeling van een nieuwe label binnen NEW TAILOR: Easy Wear. We houden van ons ambacht en zijn ervan overtuigd dat we meer en meer dichter bij huis moeten maken omdat dat beter is voor het milieu maar bovenal omdat het leuk is. Voor jou en voor ons.

Het eerste resultaat is een Lounge Jacket, geheel in huis gemaakt. Een superfijn comfortabel jasje geschikt voor vele gelegenheden. Gemaakt zonder binnenwerk zodat het draagt als een vest, er uit ziet als een jasje en voelt als een trui. We hebben een speciale kraag en revers ontwikkeld om het eigenwijzere casual karakter te accentueren. Daardoor kan het desgewenst helemaal tot bovenaan gesloten worden. Het jasje heeft alleen mouwvoering en is superlicht. Het kan zowel zakelijk als casual gebruikt worden.

Easy & Stylish

Het oogt zoals deze tijd vraagt: Easy & Stylish. Voor The Lounge Jacket kies je in de winter voor zachte materialen van wol met cashmere of juist voor een uitgesproken casual variant, zoals tweed, als je ons Lounge Jacket vooral buiten wilt dragen. We maken het liefst gebruik van ongeverfde wol uit Engeland waar het dan ook geweven en gefinished wordt zodat ook in stofverbruik de footprint zo klein mogelijk is. Bovendien zijn deze stoffen zeer duurzaam en heb je dus jaren plezier van het jasje. In de zomer is dit unieke sartoriale jasje heel fraai in een wat dikker biologisch katoen of Belgisch linnen. Helemaal uniek zijn de stoffen die we met The Knitwit Stable hebben ontwikkeld van Merinoschapen die hier in Baambrugge lopen. De wol is gesorteerd en vervolgens in Enschede geweven. De stof is exclusief verkrijgbaar bij NEW TAILOR in twee kleuren. The Lounge Jacket of Business Jacket worden geheel in Utrecht of Amsterdam in eigen ateliers gemaakt. Het resultaat is een fantastisch authentiek jasje speciaal van en voor jou. Inclusief stof beginnen deze jasjes bij € 1.099. Combineert heel goed met de The Knitwit Stable trui zoals je ziet op de foto.