Nieuwsbrief februari 2020

Maakindustrie terug in Nederland, steun je ons?

“van geit tot garen, van schaap tot sweater”

De Nederlandse schapen produceren jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen kilo wol. De wol wordt nauwelijks nog verwerkt en gebruikt in Nederland. The Knitwit Stable gelooft erin dat het duurzaam verwerken en produceren van wol mogelijk is. Wij zijn continue in beweging om de Nederlandse wol weer toe te passen. Met als grootste droom de gehele keten op kleine professionele schaal terug te brengen in Nederland.

Allereerst willen wij ons breiatelier uitbreiden met een computergestuurde vlakbreimachine. Voor een tweedehands machine liggen de kosten rond de €15.000 euro inclusief training. Vind je het leuk om bij te dragen aan een duurzame mode industrie, investeer dan in deze machine. Bij een investering boven de €350,- euro maken we voor jou, op de nieuwe breimachine, een oer Hollandse trui! We zijn natuurljk ook blij met kleinere donaties. Voor alle investeerders en donateurs organiseren wij in het najaar een open dag.

Vrijwilligers gezocht!

Wie wil ons op donderdag 19 maart helpen bij het sorteren van de wol?

Wij hebben ongeveer 1000 kg wol verzameld van verschillende boeren uit Nederland. De wol wordt eind maart naar Italië gestuurd om gewassen en gesponnen te worden tot garen. Hoe beter de wol gesorteerd wordt, hoe mooier de kwaliteit van het garen. Stuur een mail naar info@theknitwitstable.nl om je aan te melden en voor meer informatie. Wij zorgen voor een lekkere boerenlunch.

Masterclass Fashion Professionals

The Knitwit Stable is het enige initiatief in Nederland die de gehele productieketen in beeld brengt: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt eindproduct. Op deze manier maken wij transparantie in elke schakel mogelijk.

Wij delen kennis en geven inzicht in de totale supply chain waarbij alle duurzaamheid issues aan bod komen. In de praktijkles van een dag word je vooral door doen en ervaren wijzer en vergroot je je inzicht. Masterclass voor professionals: er is nog plek op 28 februari en 9 april 2020

Fossielvrije deken voor Vattenfall

Hoe maak je een product zonder het gebruik van fossiele brandstoffen? En hoe ziet het productieproces er dan uit? Dat laat Vattenfall zien in deze documentaire . Wij hebben het dekentje gemaakt voor in het ledikant.

Meer nieuws

  • Onze merino ooi Trees is door de Vereniging van speciale schapenrassen (VSS) bekroond met een prijs: Oudste Topdier!
  • De schapen en geiten zijn gedekt en wij verwachten in maart en april lammetjes.
  • De boerderij kan gehuurd worden voor vergaderingen en kleine evenementen.
  • Wij hebben niet alleen 1000 kg Nederlandse wol verzameld, maar ook Nederlandse merinowol en Nederlandse alpacawol. Begin maart gaan we naar Italië om nieuwe garens hiervan te laten maken.