Nieuwsbrief september 2021

Yumeko

Als het om warme dekens gaat is Yumeko de place to be. Het was daarom voor ons een groot plezier om deze samenwerking aan te gaan. Het ontwerp van de plaids, waarin diverse breisteken zijn gebruikt, is geïnspireerd op het uitzicht vanuit de stal van the Knitwit Stable op de weide in Baambrugge, met aan het eind de skyline van dorpjes en de Hollandse luchten. De plaids zijn gemaakt van de wol van het kempisch heideschaap die grazen bij het begrazingsbedrijf De Wassum.

Bekijk de plaid

Nieuwe campagne

Wij zijn klaar voor de winter! Met onze nieuwe styles is het koude weer geen enkel probleem. Bekijk de site voor de nieuwe foto's. Ons model draagt de trui Aggie in maat M.

NEW TAILOR

Deze maand zijn we veel nieuwe samenwerkingen aangegaan. Zo hebben we met New Tailor, een maatpak bedrijf uit Amsterdam een trui gemaakt die on demand en op maat besteld kan worden. Zo gaan we overproductie tegen en krijgt de klant een trui die speciaal voor hen gemaakt is. Ook liggen er mutsen in de New Tailor winkels in Utrecht en Amsterdam die wij in ons atelier gebreid hebben!

Check hier de nieuwe magazine van New Tailor

Nieuw! Get to know: Nadie Borggreve

Deze week staat Nadie Borggreve op Dutch Design Week waar ze een live kunstwerk gaat maken in samenwerking met Media Matic. Nadia werkt sinds 2018 een dag in de week in de breistudio van The Knitwit Stable. Ook geeft ze sinds kort les op de mode afdeling in Utrecht waar ze studenten een andere manier van kijken naar mode en materiaal probeert mee te geven, waar het persoonlijke verhaal een grote rol in speelt. Houd Nadie Borggreve in de gaten voor haar nieuwe winter collectie en kleurrijke truien.

Lees verder

#REACTION

Afgelopen zondag is de eerste aflevering van #Reaction met Kees Brouwer uitgezonden op NPO 2. In de aflevering komt Kees in zijn Reactionbus langs bij The Knitwit Stable in Baambrugge, en heeft hij een gesprek met Reina Ovinge (oprichter) over haar ervaring in de mode-industrie.

Lees artikel of bekijk aflevering

Masterclasses

The Knitwit Stable verzorgt masterclasses op een boerderij & breistudio in Baambrugge. Hier is het hele productieproces onder één dak samengebracht met vijftig geiten en schapen, twee industriële breimachines en vier linking machines. Wil je weten hoe jouw trui gemaakt word, of wil je zelf een muts leren maken? Neem een kijkje op de site en schrijf je in, of stuur een mail naar info@theknitwitstable.nl.
Vol = vol!

Lees verder