Nieuwsbrief september 2021

De wedergeboorte van de wolindustrie in Nederland

In Nederland zorgen schapen voor begrazing, vlees- en zuivelproducten. Als 'restproduct' leveren ze ook nog eens 1,5 miljoen kilo wol. Daar doen we (bijna) niks mee: 95 procent belandt straks met een beetje pech in de verbrandingsoven.

Lees artikel

#REACTION

Onder het motto 'wat willen we nog minder?' reist Kees Brouwer de komende tijd het land door in zijn bestelwagen, op zoek naar mensen die laten zien hoe je eerlijk, sociaal, transparant en met een minimale voetdruk kunt produceren. Wij zijn als label erg blij om onderdeel te mogen zijn van deze beweging. Houd een oogje open voor de documentaire. Deze is op zondag 17 oktober te zien om 20.20 uur op NPO2.

Lees manifest

Geschoren geiten

Deze week hebben wij met de hulp van een scheerder de Mohair geiten geschoren. Dit gebeurd 2 keer per jaar. Een klein geitje als Bessie geeft ongeveer 750 gram aan wol per scheerbeurt. Ook word de gezondheid van onze geitjes gecheckt door een professional. Zo zorgen wij er samen voor dat ze stress-vrij verder kunnen grazen op het land.
Volg ons op instagram om op de hoogte te blijven!

Bekijk foto's op onze Instagram

Van reststof naar lucratief product

Via de wolhackaton zijn we met vele partners hard aan de weg aan het timmeren om de Nederlandse wol weer te herwaarderen! nu een mooi stuk in RTL nieuws over het Hollands wolcollectief.

Lees het artikel