The Knitwit Stable x Joe Merino

The Knitwit Stable x Joe Merino introduceert een unieke limited edition trui gemaakt van Nederlandse wol: de Jan Merino. The Knitwit Stable heeft deze trui ontwikkeld en geproduceerd in samenwerking met Joe Merino, een Nederlands herenmerk dat sinds 2011 het perfecte basics merinowol-assortiment ontwikkelt voor de man die gelooft in stijlvolle eenvoud.

Sinds eind jaren 80 wordt Nederlandse wol niet meer gebruikt in de mode-industrie. Mede door de komst van synthetische vezels en de zogeheten Fast Fashion was het voor de Nederlandse boeren niet meer mogelijk om op een rendabele manier wol te leveren. De industrie voor wolverwerking is daardoor in Nederland zo goed als verdwenen.

The Knitwit Stable zet zich in om het duurzaam verwerken en produceren van wol in Nederland beetje bij beetje weer mogelijk te maken. Wol is immers een sterk, makkelijk te recyclen en biologisch afbreekbaar materiaal.

Nederlandse wol

Met de introductie van de Jan Merino ondersteunt Joe Merino de missie van The Knitwit Stable. Joe Merino is voortdurend bezig haar productie verder te verduurzamen op het gebied van dierenwelzijn, arbeidsomstandigheden, het terugbrengen van het gebruik van water en chemicaliën, transport etc. Bovendien zet Joe Merino zich af tegen de Fast Fashion door geen seizoenscollecties te hanteren en consumenten te wijzen op het belang van een bewuste keuze voor kwaliteit en van goed onderhoud waardoor de producten lang meegaan en veel gedragen kunnen worden. Met de introductie van de Jan Merino zet Joe Merino in dit proces weer een volgende stap.

Jan Merino is een stoere trui die is gemaakt van 80% Nederlandse wol en 20% Nederlandse Alpaca (voor extra zachtheid). De perfecte trui voor de wintermaanden. Jan Merino verschijnt in een zeer gelimiteerde oplage. Beschikbaar vanaf december, maar nu alvast te reserveren op de website van Joe Merino.

Over Joe Merino

Joe Merino is een Nederlands merk dat sinds 2011 het perfecte basics merinowol-assortiment ontwikkelt voor de man die gelooft in stijlvolle eenvoud: van de perfecte sok en een grote variatie aan truien, vesten en shirts tot en met de unieke Joe Jacket. Daarbij blijft Joe Merino altijd trouw aan de uitgangspunten: verfijnd, luxe, kwalitatief, duurzaam en met een ruime keuze in kleuren voor de best mogelijke prijs. Joe Merino blijft continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van het bestaand assortiment op het gebied van materialen, design, duurzaamheid en productiemethoden.

Over The Knitwit Stable

The Knitwit Stable is een boerderij met een inhouse brei-atelier in Baambrugge. Onze missie: transparantie in de keten van wol stimuleren en de maakindustrie van wol op kleine schaal weer terughalen naar Nederland. Dit doen we onder andere met ons eigen label Trek&Trees, met het geven van masterclasses en lezingen, en door samenwerkingen met professionals in de designindustrie aan te gaan. We besteden aandacht aan de volledige keten van wol: van het diervriendelijk houden van schapen en geiten tot de verwerking en productie ervan in een lokaal en eerlijk geproduceerd eindproduct.

Geïnteresseerd in een innovatieve samenwerking of educatie? Neem dan contact op met The Knitwit Stable.