Verduurzamen kledingindustrie start bij ketenkennis

In een wereld waarin de grondstoffen langzaam opraken, en onze mindset verschuift naar het principe van bezit naar gebruik, is wol een hernieuwbaar duurzaam materiaal met unieke eigenschappen. Wol is een sterk, makkelijk te recyclen en biologisch afbreekbaar materiaal. Maar dit alles veranderde door de komst van fast fashion. Door de steeds sneller draaiende kledingindustrie wordt wol nu geproduceerd en verwerkt op een manier dat mens, dier én natuur hieronder lijden. The Knitwit Stable gelooft erin dat het duurzaam verwerken en produceren van wol mogelijk is. Daarom is het de missie van The Knitwit Stable om door middel van samenwerking, onderzoek, innovatie en educatie een positieve impact te maken op de Nederlandse maakindustrie en wol zo de waarde weer terug te geven die het verdient: een natuurlijk luxe product dat met respect voor mens, dier en milieu is geproduceerd.

The Knitwit Stable is het enige initiatief in Nederland die de gehele productieketen in beeld brengt: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt eindproduct. Op deze manier maken zij transparantie in elke schakel mogelijk.

Deze aan 20 jaar vergaarde kennis en kunde deelt The Knitwit Stable met professionals in de kledingindustrie tijdens hun lezingen en masterclasses. Tijdens de masterclass wordt ook de exclusieve documentaire from ‘Goat to Garment’ getoond, waarmee The Knitwit Stable de gehele mohair productieketen in Zuid-Afrika in beeld brengt.

The Knitwit Stable is constant op zoek naar ontwerpers, inkopers, merken en andere initiatieven om door samenwerking, educatie en innovatie een positieve impact te maken in de industrie.
Zo lanceren zij binnenkort in samenwerking met Joe Merino een unieke limited edition trui gemaakt van Nederlandse wol in Nederland.

Geïnteresseerd in een innovatieve samenwerking of educatie? Neem dan contact op met The Knitwit Stable.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal over The Knitwit Stable:
Reina Ovinge
06 53 71 30 83
info@theknitwitstable.nl
theknitwitstable.nl

FILM:
Chanel Trapman
info@mumster.nl
mumster.nl