Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Pasochtend

Het is het allerfijnst om een trui te hebben die perfect past. Wij organiseren pasochtenden zodat je verschillende maten kunt uitproberen en kunt kijken of het standaard model van de trui past. Al onze producten zijn made-to-order wat betekent dat we het model korter of langer kunnen maken zodat de trui perfect valt!

Aankomende zaterdag 21 januari organiseren we weer een pasochtend. Van 10:00 tot 14:00 ben je van harte welkom om langs te komen bij onze boerderij in Baambrugge. Tijdens de pasochtend kun je de dieren ontmoeten en een kijkje nemen in onze minifabriek! Stuur een mailtje naar info@theknitwitstable.nl als je wilt langskomen bij de pasochtend. Mocht het niet uitkomen hebben we 11 februari en 25 februari ook nog een pasochtend!

Webshop

Warmetruiendag

Op 10 februari is het Warmetruiendag! Warmetruiendag is een mooi iniatief om zoveel mogelijk mensen te inspireren om de verwarming lager te zetten en een warme trui aan te trekken. Een mooi voornemen voor 2023 lijkt ons!

Elk jaar melden weer honderdduizenden Nederlanders zich actief aan voor Warmetruiendag onder het motto 'verwarm jezelf, niet de wereld'. Vraag de mensen om je heen om mee te doen: collega's, vrienden, buren, familie want samen energie besparen geeft energie!

Doe mee!

Masterclass From Goat to Garment

Onze boerderij en breistudio is het enige initiatief in Nederland die de gehele productieketen van een trui in beeld brengt: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt wollen eindproduct. Om dit proces inzichtelijk te maken organiseren we masterclasses. In deze dagvullende masterclass krijg je niet alleen alle informatie over de weg van het dier naar het kledingstuk maar ga je ook naar huis met je zelfgebreide muts van Nederlands wol! We organiseren de masterclasses voor particulieren en professionals!

  • 10 februari - masterclass particulieren
  • 24 februari (*ENGLISH) - masterclass professionals & studenten
  • 11 maart - masterclass particulieren

Stuur een mailtje om je aan te melden voor onze masterclass naar info@theknitwitstable.nl

Over de masterclass

Brei je eigen omslagdoek van mohair!

Naast de masterclasses die we organiseren geven we nu ook een workshop om je eigen omslagdoek te breien op de breimachine!

Deze heerlijke warme en zachte omslagdoek wordt gemaakt van mohairwol van Nederlandse jonge geiten. Mohair heeft als extra karaktereigenschap een prachtige glans en is door zijn harige textuur super zacht, licht en duurzaam. In onze workshop bieden wij uitleg voor het breien van deze omslagdoek in donkergrijs en donkerblauw! De kosten van deze workshop zijn €195,- en je gaat naar huis met je zelfgebreide omslagdoek van mohair.

Deze workshop vindt plaats op 9 februari van 13:00 tot 17:00.
Zou je graag willen leren om deze omslagdoek te breien?
Stuur een mailtje naar info@theknitwitstable.nl. Ervaring is niet nodig!

Bekijk Juul

Lezing StrandLAB Almere

Op zondag 29 januari vindt de eerste sessie plaats van de wintereditie van LED. Op deze dag leer je hoe je kunt verven met lokale planten, is er een vegan maaltijd verzorgd en een nieuwjaarsborrel. De dag wordt afgesloten met de lezing over wol. Zowel Reina Ovinge van The Knitwit Stable uit Baambrugge als Bertina Slettenhaar vanuit Almeerse WolUnie vertellen over wol als natuurlijke grondstof, de verbinding met de natuur en belichten het verhaal achter de mode-industrie.

Houd de socials in de gaten van strandlab om je in te schrijven voor het programma!

Meer informatie

Hoe kan kleding groener?

NRC publiceert een interessante serie artikelen 'Hoe kleding groener kan'. Meer dan 100 miljard nieuwe kledingstukken belanden elk jaar in garderobekasten over de hele wereld. Tegelijk doen consumenten jaarlijks voor 92 miljoen ton aan textiel weer weg. Het maakt de kledingindustrie een van de meest vervuilende sectoren ter wereld. In deze special onderzoekt NRC de mode-industrie. Hoe kan het beter in de kledingketen, van de tekentafel tot de winkel en uiteindelijk de afvalberg?

Hoe kleding groener kan

Blog