Info voor professionals:

Data: in overleg met the Knitwit Stable

Aantal mensen: minimaal 5 maximaal 10

Voor wie:  iedereen in de mode-branche ( managers, product developers, designers , buying, quality, studenten )

Door: Reina Ovinge & Hanneke Witvoet & Cathelijne Speller

Tijd: 8.30 -17.00

Kosten : € 195,00 ex BTW per persoon, inclusief lunch en evaluatieborrel

E-mail: info@theknitwitstable.nl

” ik begrijp nu pas wat ik afgelopen jaar in de theorieles gedaan heb op school”   student Amsterdam Fashion Instituut

” Ondanks de grote kennis over brei dat binnen onze organisatie aanwezig is, was deze dag erg leerzaam en verrijkend. In een een  inspirerende omgeving  door echte vakvrouwen “ – Marielle de Groot, directeur productie Fully Fashion

Masterclass voor professionals ‘from goat to garment, from sheep to sweater’

Tijdens de masterclasses van The Knitwit Stable krijg je inzicht in de totale keten van wol. Doordat je zelf aan de basis staat van de productie, kom je tot verrassende nieuwe ideeën over je eigen rol in het maakproces. De masterclasses geven we op ons boerderij en breistudio in Baambrugge. Daar staan vijftien handbreimachines waarvan vijf industrieel. Op deze machines geven we je demonstraties en inzicht in de complete verwerking van wol tot eerlijk eindproduct. Zo kun je goed geïnformeerd bewuste keuzes maken in het gebruik van wol in jouw werk.

De masterclass start bij de merinosschapen en de angorageiten. Hoe moet je deze scheren? Welke pesticiden worden gebruikt? Hoe dik zijn de vezels? Wat kost ruwe wol en hoe wordt wol gesponnen? Wat kun je met het garen en – ook belangrijk – wat niet? Hoe gaat machinaal breien en linken en wat kun je er allemaal mee? 

In een praktijkles van een dag, waarin de basis van het fokken van dieren, spinnen, breien en linken aan bod komt, word je vooral door doen en ervaren wijzer. Je krijgt een beter inzicht in het maakproces, waardoor je efficiënter kunt communiceren en reëlere verwachtingen krijgt ten aanzien van duurzaamheid, design en productie. Dit leidt tot meer tijd voor creatie en innovatie!

In 2018 hebben we de documentaire From Goat to Garment (deel 1) gemaakt om inzicht te geven in de hele supply chain van mohair. Deze documentaire tonen wij exclusief tijdens onze masterclasses. 

Enthousiast over deze masterclass of heb je vragen ? Bel of mail ons !cathelijne@theknitwitstable.nl. 

 

Masterclass voor particulieren:

Door de vele enthousiaste reactie op de Dutch Design Week hebben we besloten 2 x een masterclass te geven voor particulieren en wel op vrijdag 17 januari en vrijdag 31 januari 2020 

 

Hoe ziet deze dag er ongeveer uit:

We starten de dag om 9 uur met koffie en een korte kennismaking, vervolgens maken jullie kennis met onze merinosschapen, Texelaar schapen en angorageiten. Daarna nemen we jullie mee naar de stallen waar we veel zullen vertellen over de verschillende kwaliteiten, eigenschappen en toepassingen van wol en tonen tevens onze documantaire ” from goat to garment”. Na een heerlijke boeren lunch gaan we de breistudio in, waar je van onze breispecialiste les krijgt op de breimachine. Je kunt kiezen wat je wilt maken en neemt dit aan het einde van de dag uiteraard mee naar huis.

Tijd: 9.00 -17.00

Kosten : € 125,00 incl BTW per persoon, inclusief lunch en evaluatieborrel 

Aanmelden? Stuur een bericht naar cathelijne@theknitwitstable.nl