Masterclass voor professionals ‘from goat to garment, from sheep to sweater’

The Knitwit Stable is het enige initiatief in Nederland dat de gehele productieketen in beeld brengt: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt eindproduct. Op deze manier maken wij transparantie in elke schakel mogelijk.

Zo krijg je inzicht in de totale keten van wol waarbij alle duurzaamheidsissues aan bod komen. Doordat je zelf aan de basis staat van de productie, kom je tot verrassende nieuwe ideeën over je eigen rol in het maakproces. De masterclasses geven we op ons boerderij en breistudio in Baambrugge. Daar staan vijftien handbreimachines waarvan vijf industrieel en linkingmachines.

De masterclass start bij de merinosschapen en de angorageiten. Welke pesticiden worden gebruikt? Hoe dik zijn de vezels? Wat kost ruwe wol en hoe wordt wol gesponnen? Wat kun je met het garen en – ook belangrijk – wat niet? Hoe gaat machinaal breien en linken en wat kun je er allemaal mee?

In een praktijkles van een dag, word je vooral door doen en ervaren wijzer. Je krijgt een beter inzicht in het gehele maakproces, waardoor je efficiënter kunt communiceren en reëlere verwachtingen krijgt ten aanzien van duurzaamheid, design en productie. Dit leidt tot meer tijd voor creatie en innovatie!

In 2018 hebben we de documentaire From Goat to Garment (deel 1) gemaakt om inzicht te geven in de hele supply chain van mohair. Deze documentaire tonen wij exclusief tijdens onze masterclasses.

Enthousiast over deze masterclass of heb je vragen ? Bel of mail ons info@theknitwitstable.nl. 

Wij volgen alle richtlijnen van de RIVM

Info voor professionals

Data:  op aanvraag. 

Aantal mensen: minimaal 5 maximaal 8

Voor wie:  professionals  in de fashion industrie: (CSR)management, productdevelopment, design, inkoop, qualitycontrol, studenten etc. )

Tijd: 9.00 -17.00

Kosten : € 195,00 ex BTW per persoon, inclusief lunch en evaluatieborrel

E-mail: info@theknitwitstable.nl

” ik begrijp nu pas wat ik de afgelopen jaren in de theorieles gedaan heb op school”   student Amsterdam Fashion Instituut

” Ondanks de grote kennis over brei dat binnen onze organisatie aanwezig is, was deze dag erg leerzaam en verrijkend. In een een  inspirerende omgeving  door echte vakvrouwen “ – Marielle de Groot, directeur productie Fully Fashion

Masterclass voor particulieren:

Vrijdag 18 september.2020

….

We starten de dag om 9 uur een korte kennismaking, vervolgens maken jullie kennis met onze merinosschapen, Texelaar schapen en angorageiten. Daarna nemen we jullie mee naar de stallen waar we veel zullen vertellen over de verschillende kwaliteiten, eigenschappen en toepassingen van wol en tonen tevens onze documentaire ” from goat to garment”. Na een boerenlunch gaan we de breistudio in, waar je van onze breispecialiste les krijgt op de breimachine. Je kunt kiezen wat je wilt maken en neemt dit aan het einde van de dag uiteraard mee naar huis.

Tijd: 9.00 -17.00

 

Kosten : € 195,00 incl BTW per persoon, inclusief lunch

 

Aanmelden? Stuur een bericht naar info@theknitwitstable.nl