Geen beschikbare vertalingen gevonden
0 items

Waar komt jouw trui vandaan?

Om te laten zien waar jouw trui vandaan komt, duiken wij diep de keten in. Tijdens onze zoektocht naar de verwerking van de vachten van onze angorageiten, geraakten wij in Zuid-Afrika. Wij bezochten ter plekke boeren, wasserijen, de broker en een spinnerij en weten sindsdien precies hoe het productieproces van mohair verloopt.

De documentaire

Deze zoektocht legden wij ook vast op beeld wat resulteerde in de documentaire “From goat to garment part 1’, check hier de trailer:

 

“In a globalized world of ever faster fashion, mass consumption and bulk production, two ladies with a small factory in the Netherlands set out on a journey…..to make yarn out of their own Angora goat’s fleece. Watch their documentary from ‘Goat to Garment’ and join them on their global journey to see what they discovered”.

Het bijzondere van de documentaire over mohair, is dat deze als voorbeeld dient voor de vele productieprocessen in de kledingindustrie. Door het verdwijnen van de maakindustrie in Nederland is er afstand ontstaan tussen ontwerp en productie. Hierdoor wordt in het algemeen alleen nog gevaren op kennis uit andere productielanden. Eén van de doelstellingen van The Knitwit Stable is om deze afstand tussen de maakindustrie en inkoop/design te overbruggen. Op deze manier krijgen bedrijven en medewerkers inzicht hoe stappen te zetten richting duurzaamheid en traceerbaarheid. Ook benieuwd naar de wereld achter een kledingstuk? Neem contact op met The Knitwit Stable., Wij delen graag onze ervaring en kennis door het laten zien van onze documentaire met aansluitende discussie.

De eerste documentaire laat nog niet het hele verhaal zien. Om het volledige proces in kaart te brengen en dus nog meer bewustwording te genereren, wil The Knitwit Stable nog een tweede documentaire maken. De opbrengsten van een lezing zullen wij investeren in Goat to Garment part 2.  Hierin zullen we het tweede deel van het productieproces  met  alle bijbehorende duurzaamheid issues verder onderzoeken. Wil je ons steunen?

Doneren

Naam

E-mailadres

Bedrag *