Maakindustrie terug in Nederland, steun je ons? 

 

De Nederlandse schapen produceren jaarlijks ongeveer 2 miljoen kilo wol. De wol wordt nauwelijks nog verwerkt en gebruikt in Nederland. The Knitwit Stable gelooft erin dat het duurzaam verwerken en produceren van wol mogelijk is. Wij zijn continue in beweging om de Nederlandse wol weer toe te passen. Met als grootste droom de gehele keten op kleine professionele schaal terug te brengen in Nederland. 

Allereerst willen wij ons breiatelier uitbreiden met een computergestuurde vlakbreimachine. Voor een tweedehands machine liggen de kosten rond de €15.000 euro inclusief training.
Vind je het leuk om bij te dragen aan een duurzame mode industrie, investeer dan in deze machine.  Bij een investering boven de €350,- euro maken we voor jou, op de nieuwe breimachine, een oer Hollandse trui! We zijn natuurljk ook blij met kleinere donaties.

 

 

Voor alle investeerders en donateurs organiseren wij in het najaar een open dag

 

The Knitwit Stable heeft nu vijf Chinese industrieel hand-gedreven machines in 1½ , 3, 5 en 7 gauge en tien  grofbreimachines van Brother.

Deze machines geven, naar onze mening, een beter inzicht in de werking van een breimachine omdat  je alles zelf met de hand moet instellen, waardoor de achterliggende techniek van het breien snel duidelijk wordt.

Voor het confectioneren van de knitwear hebben we drie  professionele linkmachines en twee hand linkmachines.

 

Verder hebben we een spinnenwiel voor het demonstreren van het spinnen van wol en een garenspoel machine.

Doneren

Naam

E-mailadres

Bedrag *