Geen beschikbare vertalingen gevonden
0 items

Over Reina

Tijdens de twintig jaar die ik in de brei-industrie heb gewerkt als inkoper en producent werd de fashion industrie groter, sneller, goedkoper en onredelijker. Het werd steeds duidelijker dat het systeem van de fashion industrie in zijn huidige vorm achterhaald is en veel schade toebrengt aan mens, milieu en dier.
Na de verkoop van mijn bedrijf en talloze malen in fabrieken en spinnerijen te zijn geweest, vond ik het heel inspirerend en verhelderend om in 2013 echt zelf in China een week achter de breimachines te staan. De inspanning en arbeid achter een vestje met een uiteindelijke verkoopprijs van €19,95 in de winkel werd nog duidelijker. Door de ervaring in China ben ik begonnen aan the Knitwit Stable.

Toen ik eenmaal de smaak te pakken had wilde ik verder terug gaan in de keten. Inmiddels fok ik ook mijn eigen angorageiten en merinoschapen. Zo geven zij ook inzicht in het hele productieproces. Resultaten van eigen onderzoek naar het productieproces van mohairgaren in Zuid-Afrika en productieproces van Nederlandse wol in Italië, gebruik ik voor de duurzame productie van de hoogwaardige garens en producten.
Met behulp van mijn boerderij en brei atelier deel ik graag mijn passie en opgedane kennis aan (aankomende) professionals in de mode.