Geen beschikbare vertalingen gevonden
0 items

Op onderzoek in Italie

Op onderzoek  in Italie

IMG_0573 IMG_0575 IMG_0592 IMG_0645 IMG_0652 In februari waren we op onderzoek in Italie . We keken in de keuken van de beste spinners in Prato in Italie en bij breierijen in de Marche. We zijn fantastisch ontvangen door Gabriella van  spinnerij GiTiBi. ( www.GiTiBi.it) GiTiBi is actief in biologische garens en vooruitstrevend. Gabrielle heeft ons de volledige werking van zijn spinnerij laten zien en onze eigen mohair zullen we bij hem laten verspinnen.  Mohair vereist een speciale methode en helaas is er geen mogelijkheid in Nederland voor deze wijze van spinnen.  De meterslange spinmachines zullen worden stilgezet voor onze karige hoeveelheid mohair , onbetaalbaar en dat waarderen we zeer!

Nog een topper binnen de mohair spinnerij is Ilaria  (www.Ilaria.it), Ook hier zijn we, zeer uitzonderlijk, rondgeleid in hun prachtige fabriek . Familie Bruni maakt een prachtig eindproduct en heeft een zeer hoogwaardige mohairgaren.

Enigszins teleurgesteld kwamen we erachter dat de industrie voor wassen en verwerken van ruw  het spinnen van het uiteindelijk garen in Italie nauwelijks meer te vinden is. De ruwe mohair komt voor bijna 100% uit Zuid Afrika en wordt daar verwerkt tot top ( mohairlont) .  Raden waar onze volgende onderzoek-reis naartoe gaat….

Bij de breierijen Teodori en Cleverstyle hebben we gezien waar de top van de Italiaanse mode industrie  hun truien en vesten laat breien. Giancarlo van Eurofashion/Cleverstyle heeft een fantastische bibliotheek van meer dan duizend modellen , een echt walhalla voor iedereen in de brei-sector.

Via Giancarlo zijn we beland bij de vertegenwoordiger van Longxing breimachines, zij hebben een nieuwe set-up waarbij ze alleen nog maar monsters maken en de brei-software verkopen. Een nieuw concept in een nieuwe wereld! De machine heeft al langer onze aandacht vanuit China maar met deze italiaanse support zou deze machine ook niet gek zijn in The Knitwit Stable.

 

 

Vaardigheden

Gepubliceerd op

4 mei 2016