The Knitwit Label

From sheep to shop and goat to garment

Unisex, Lifestyle Wijzig

The Knitwit Label

Het label van The Knitwit Stable

Met ons eigen merk The Knitwit Label maken we truien, vesten, omslagdoeken en mutsen van wol met onze eigen dier als basis. Met ons label voegen we de daad bij het woord: we geven niet alleen inzicht en hoe je met wol een transparant, duurzaam product kunt maken, maar we laten het ook zien. Naast onze eigen wol verzamelen we ook schapen-, alpaca- en mohair wol bij collega fokkers en bij Nederlandse schapenboeren die we persoonlijk bezoeken. Met dit duurzaam vervaardigde wol maken we een stijlvol, lokaal, duurzaam en transparant eindproduct met een eerlijke prijs. Daarmee geven we wol de waarde weer terug die het verdient: een natuurlijk luxeproduct dat met respect voor mens, dier en milieu is geproduceerd.

Kleding van eigen schapen

Op 11 hectare grond hebben wij achttien merinoschapen en vijftien angorageiten vrij rondlopen. De vachten van onze beesten gebruiken wij als basis voor onze garens. Zo leren we uit eerste hand alles over de wolkwaliteit, juist fokbeheer, goed landschapsbeheer, dierengedrag en dierenwelzijn. Dit zorgt ervoor dat we onze kennis direct kunnen toepassen. En dat ook wij transparant kunnen zijn in ons proces van sourcing tot eindproduct.

Zo dicht mogelijk bij huis

Omdat in Nederland geen professionele wol verwerkingsindustrie meer is verzamelen wij de wol en laten we deze in Italië professioneel wassen en spinnen tot garen. We zijn continu op zoek naar productie­mogelijkheden dichter bij huis met als stille ambitie om de gehele keten op kleine professionele schaal terug te brengen. Door het dragen van dit item investeer je in onderzoek, materiaal en machines voor kennisoverdracht en bewustwording in de keten van eerlijke, lokale wol.

Diervriendelijkheid

Wij houden onze schapen zelf en zorgen ervoor dat ze met de grootste zorg en liefde behandeld worden. Hier zien we ook op toe bij de boeren met wie we samenwerken. Het scheren en verwerken van wol doen we volgende de officiële richtlijnen zoals opgesteld door The Responsible Wool Standard. Het wassen en verven van onze wol is GOTS gecertificeerd. Dit betekent dat het gebruik van schadelijke chemicaliën is teruggebracht tot een minimum.

Made-to-order

Wij werken volgens het made-to-order principe. Dit betekent dat we pas aan de slag gaan met het produceren van jouw item na jouw bestelling. Op deze manier voorkomen we overbodige voorraad en verspilling. Door deze manier van werken varieert de levertijd van 2-4 weken. Maar we beloven je: het is het wachten waard.