Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief mei 2022

Nieuwsbrief mei 2022

Wool matters

Afgelopen week was The Knitwit Stable aanwezig op het Duurzame Wol en Katoen evenement in Brussel. Samen met Lesley Prior, boerin van fantastische merino schapen in het Verenigd Koninkrijk en Dalena White, secretaris-generaal van IWTO, hebben we gelobbyd voor duurzame wol. Ons doel is om er voor te zorgen dat wol zijn rechtmatige plaats krijgt in de komende EU-textielwetgeving. Door nieuwe wetten van de EU bestaat er namelijk een grote kans dat wol een slechte naam krijgt, terwijl dit juist een duurzaam product is. Onderstaand filmpje laat zien waarom wol zo belangrijk is voor het verbeteren van ons milieu. Klik hieronder om de gehele korte film te bekijken.

Wiegendeken Keesje

Onze zachte babydeken: Keesje. Een prachtige, op bestelling gemaakte deken van 100% Nederlandse merino wol. Omdat wol zich aanpast aan de omgeving is deze deken heerlijk warm in de winter en verkoelend in de zomer. Perfect als kraamcadeau of natuurlijk voor je eigen baby. Kies zelf een naam om te vereeuwigen in de breisels van deze zachte deken. Een cadeau voor het leven.

Shop Keesje

P+ Circular Lookbook

The Knitwit Stable is te zien in de nieuwe aflevering van het P+ Circular Lookbook, in samenwerking met Stichting Doen. Hier vertellen we over hoe we onze wol van de Merino schapen en Angora geiten verwerken en over hoe wol nu praktisch als afval wordt gezien. Veel Nederlandse wol wordt nu naar de vuilstort gebracht, waar het wordt verbrand. Hoe meer succes ons assortiment heeft, hoe meer wol van andere Nederlandse schapenboeren we kunnen verwerken. Meer weten? Klik op de link hieronder.

Meer informatie

Merinolont

Voor de makers onder ons hebben we nu nieuw in onze webshop Nederlands merinolont. Dit is lontwol van onze Nederlandse merinoschapen. De vezel van de wol van deze schapen is veel dunner en daardoor zachter dan de wol van traditionele Nederlandse schapen. Deze wol is elastisch en heeft een hoog vochtregulerend vermogen. Ook is het brandwerend, biologisch afbreekbaar én zeer goed bestand tegen bacteriën.

Shop Merinolont

Presentatie aan de alpacwolverwerkers in Peru

The Knitwit Stable mocht een presentatie verzorgen aan alpacaboeren in Peru. We hebben gedeeld wat onze kijk is op traceerbaarheid en transparantie en hoe we dat aanpakken bij The Knitwit Stable. Het uitwisselen van gedachten over hoe duurzaamheid in de wolindustrie nog verder gestalte kan krijgen was zeer inspirerend!

Instagram

Blog