Verder naar text
Nederlands
EUR

Ontmoet The Knitwit Stable lammetjes

Ontmoet The Knitwit Stable lammetjes

Ontmoet The Knitwit Stable lammetjes
Het is altijd een bijzonder moment wanneer de eerste lammetjes van het seizoen worden geboren en wij kunnen niet wachten om hun lieve snuitjes met jullie te delen. Als eerste werden Jikke en Jopie geboren en daarna volgde er nog velen!  

Wist je dat pasgeboren lammetjes, ondanks dat ze zo klein zijn, ongelooflijk snel groeien? In slechts enkele dagen verdubbelen ze vaak hun geboortegewicht!
En dat de ooien hun lammeren kunnen herkennen aan geluid, geur en het uiterlijk van het lam. Wij streven er naar om deze band te koesteren en te versterken. Zodat ze, wanneer ze de wei in gaan, elkaar moeiteloos terug kunnen vinden.

 Koplopers: De toekomst van textiel

Vorige week maandag waren wij te gast bij Koplopers in de Balie in Amsterdam waar Teun van de Keuken in gesprek ging met baanbrekende innovators over hoe wij de toekomst van ons textiel zien.  

Wij gingen in gesprek met Tweede Kamerlid Kiki Hagen, ontwerper Ronald van de Kemp, Terry Hommelberg-Hoogsteder van Livera en Kim Poldner, lector circular business, over hoe de productie van kleding echt verduurzaamd kan worden. Nederlanders kopen gemiddeld 46 kledingstukken per jaar en gooien er vervolgens 40 weg. Waarom kunnen wij onze kleding niet langer houden?

Voorafgaande kwamen  programmamaker Kees Foekema en Shane Bergvik langs bij Claudy Jongstra en ons om een kijkje te nemen en nieuwe inzichten op te doen. (The Knitwit Stable vanaf 3.19).     Bekijk hier het filmpje

Weidevogels

Natuur en landschapsbeheer is langs geweest om de weidevogels te tellen in het gebied rondom The Knitwit Stable. Buurman Dirco, van De Lindenhoff, boert op zijn eigen land en het land van The Knitwit Stable op zodanige wijze dat we weer volop nesten hebben die beschermd worden tijdens het maaien.

Door een uitgestelde maaidatum hebben ze betere kans om uit te groeien. Er zijn grutto´s, kievieten, krakeenden, tureleluurs, knobbelzwanen, scholeksters, wilde eenden en zelfs een wulp en een lepelaar gesignaleerd. Nu maar hopen dat rovers als vossen, marters, katten en roofvogels de jonkies een beetje met rust laten…

Zomervestje Bien

Het vestje is gemaakt van zacht en lichtgewicht mohair van jonge hollandse geiten. Doordat dit vestje zo comfortabel licht en toch warm is trek je het juist aan in het voorjaar wanneer het met temperaturen van 10 graden nog best fris kan zijn. Door de elasticiteit van mohair blijft de Bien zijn vorm behouden en is kreukvrij en kriebelt niet. Al onze producten zijn ontwikkeld en gebreid in onze minifabriek in Baambrugge. 

Op bestelling & op maat gemaakt
Wanneer je vestje Bien besteld gaan wij direct voor je aan de slag en binnen 3-4 weken hebben wij jouw vestje gemaakt. Je kunt ook speciale wensen aangeven indien het vestje iets langer of korter zou willen, zo is je vestje perfect op maat gemaakt.

Europa stemt voor: we laten grote bedrijven niet langer wegkijken van misstanden.

Wat een inspirerende bijeenkomst was het afgelopen maandag in Droog, Amsterdam! Tijdens de pers presentatie van The Sustainable Fashion Gift Card  gaf Lara Wolters een prachtige speech over samenwerken en haar reis naar de nieuwe antiwegkijkwet.

Op 24 April, werd er een handtekening onder de wet gezet. Het is tijd dat de grote bedrijven als Zara, H&M, Nike etc. hun verantwoordelijkheid nemen en niet wegkijken van de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd. De wet is bedoeld om transparantie en verantwoordelijkheid te bevorderen in de hele mode-industrie ongeacht de omvang of de bekendheid van het bedrijf. Een historisch kantelpunt! 
Lees meer hierover in het artikel van Emy Demkes in The Correspondent

AGENDA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ben jij al eens langs geweest voor een pasafspraak, workshop of masterclass?
Maar wil je graag komen? Zet de volgende data in je agenda:

Masterclass
Voor particulieren: From goat to Garment
From sheep to Sweater
De eerst volgende Masterclasses zijn:
- 14 Juni van 10.00-16.00 uur
- 04 Oktober 10.00-16.00 uur

Workshops
Kom naar een van onze The Knitwit Stable workshops en maak je eigen sjaal/omslagdoek of leuke muts van mohair van Nederlandse jonge geiten. Ervaring is niet nodig.
De data van onze workshops zijn :
- 17 Mei van 12.30-16.30 uur
- 07 Juni van 12.30 -16.30 uur
- 11 Oktober van 12.30-16.30 uur

 

 

 

Blog