The Knitwit Stable is het enige initiatief in Nederland dat de gehele productieketen in beeld brengt: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt eindproduct. Op deze manier maken wij transparantie in elke schakel mogelijk.

Zo krijg je inzicht in de totale keten van wol waarbij alle duurzaamheidsissues aan bod komen. Doordat je zelf aan de basis staat van de productie, kom je tot verrassende nieuwe ideeën over je eigen rol in het maakproces. De masterclasses geven we op ons boerderij en breistudio in Baambrugge. Daar staan vijftien handbreimachines waarvan vijf industrieel en linkingmachines.

De masterclass start bij de merinosschapen en de angorageiten. Welke pesticiden worden gebruikt? Hoe dik zijn de vezels? Wat kost ruwe wol en hoe wordt wol gesponnen? Wat kun je met het garen en – ook belangrijk – wat niet? Hoe gaat machinaal breien en linken. en wat kun je er allemaal mee?

In een praktijkles van een dag, word je vooral door doen en ervaren wijzer. Je krijgt een beter inzicht in het gehele maakproces, waardoor je efficiënter kunt communiceren en reëlere verwachtingen krijgt ten aanzien van duurzaamheid, design en productie. Dit leidt tot meer tijd voor creatie en innovatie!

In 2018 hebben we de documentaire From Goat to Garment (deel 1) gemaakt om inzicht te geven in de hele supply chain van mohair. Deze documentaire tonen wij exclusief tijdens onze masterclasses.

Enthousiast over deze masterclass of heb je vragen? We bieden de masterclass zowel voor professionals als particulieren aan.

Masterclass groep aan het werk.

ik begrijp nu pas wat ik afgelopen jaar in de theorieles gedaan heb op school

– student Amsterdam Fashion Instituut

Ondanks de grote kennis over brei dat binnen onze organisatie aanwezig is, was deze dag erg leerzaam en verrijkend. In een een inspirerende omgeving door echte vakvrouwen

– Marielle de Groot, directeur productie Fully Fashion

Masterclass voor professionals

  • Data: op aanvraag.
  • Aantal mensen: minimaal 5 maximaal 8.
  • Voor wie: professionals in de fashion industrie, zoals: (CSR)management, productdevelopment, design, inkoop, qualitycontrol en studenten.
  • Tijd: 8:30 – 17:00.
  • Kosten: € 195 ex. btw per persoon, inclusief lunch.

Aanmelden? Stuur een bericht naar info@theknitwitstable.nl.

Masterclass voor particulieren

Tijdens deze dag maken jullie kennis met onze merinosschapen, Texelaar schapen en angorageite en vertellen we over de verschillende kwaliteiten, eigenschappen en toepassingen van wol. Tevens tonen we onze documentaire “From goat to garment”. Na een boerenlunch gaan we de breistudio in, waar je les krijgt op de breimachine. Je kunt kiezen wat je wilt maken en neemt dit aan het einde van de dag uiteraard mee naar huis. Zo krijg je inzicht in de totale keten van wol.

  • Data: op aanvraag.
  • Aantal mensen: minimaal 5 maximaal 8.
  • Voor wie: particulieren
  • Tijd: 9:00 – 17:00.
  • Kosten: € 150 incl. btw per persoon, inclusief lunch.

Aanmelden? Stuur een bericht naar info@theknitwitstable.nl.