Verder naar text
Nederlands
EUR

Joe Circular Crew: De trui van de toekomst

Joe Circular Crew: De trui van de toekomst

Joe Circular geeft 'oude' Joe's een nieuw leven

Zoals je weet zeggen we bij Joe ‘duurzaamheid begint met het maken van bewuste keuzes’. In ons geval dus kiezen voor kleding die je veel draagt en waar je lang mee doet. En als er dan iets mee is of je bent er op uitgekeken, kies dan voor repareren of maak er iemand anders blij mee (repair en reuse). En als je Joe echt aan het einde van z’n leven is, lever ‘m dan in bij een speciale verzamelcontainer, of beter nog: breng ‘m naar een van onze winkels en stop ‘m in Joe’s recycle bin. Vervolgens doen wij er alles aan om er voor onze Joe Circular collectie iets moois van te maken.

Dat is een intensief proces. Een algemeen erkend probleem met recyclen is dat hergebruik kan leiden tot mindere kwaliteit. De voorwaarde is dus dat we met de nieuwe circulaire producten de kwaliteit kunnen waarborgen die je van Joe gewend bent. Onze nieuwe Joe Circular Crew en Plaid bestaat daarom voor 50% uit vezels gemaakt van ‘oude’ Joe-truien, aangevuld met 50% nieuwe merinowol voor de stevigheid. De Joe Circular collectie is daarmee nog steeds 100% biologisch afbreekbaar. Nu we het toch over duurzaamheid hebben - Joe Circular wordt lekker dichtbij huis gebreid door The Knitwit Stable in Baambrugge.

We hebben voor de huidige very limited editions alleen gebruik gemaakt van oude blauwe truien. Zowel de Crew als de Plaid zijn daarom verkrijgbaar in een rijk gemêleerde kleur blauw waarin de historie van de gebruikte truien doorschijnt.

Joe Circular Crew en Joe Circular Plaid zijn vooralsnog alleen in de winkels te koop.

  Recyclen, hoe doen we dat?

  • Allereerst zamelen we de truien in.
  • Dan ontdoen we de truien en vesten van labels, ritsen, knopen, etc.
  • Vervolgens reinigen we ze nog eens extra
  • Waarna we ze versnipperen en vervezelen.
  • Deze vezels worden samen met de nieuwe wolgarens gesponnen, gebreid (inclusief het groene bandje) en weer gewassen. Et voilà, een nieuwe stoere Joe Circular Crew is geboren.

  Joe Circular Crew

  Joe Circular Crew is een dikke warme trui in een stoere patentsteek (690 gram, 19,5 micron). Ondanks dat de trui gebreid is met 3 draden tegelijk heeft hij de slanke pasvorm die je van Joe gewend bent. Verkrijgbaar in een rijk gemêleerde donkerblauw, waarin de historie van de hergebruikte truien doorschijnt. Vanwege het gering aantal geschikte truien en het intensieve productieproces is Joe Circular Crew vooralsnog alleen in de winkels te koop.

  Joe Circular Plaid

  Joe heeft ook nog een aantal Joe Circular Plaids kunnen maken van de ingeleverde Joe-truien. De plaid (180 x 130 cm) is gemaakt van een nog dikker garen dan de Joe Circular Crew en is daarom gebreid met twee draden tegelijk in een ribbel steek (1200 gram, 23 micron). Alleen in onze winkels te koop. Prijs: € 180.

  Onze zoektocht gaat voort

  Ons ultieme doel is om een Joe Circular collectie te maken die geheel bestaat uit wol van gerecyclede truien en vesten. Onze zoektocht gaat dus voort. Jij kunt ons daarbij helpen door de truien en vesten die niet meer te repareren zijn of waar je echt op bent uitgekeken in te leveren in een van onze winkels in Amsterdam, Den Haag, Antwerpen of Düsseldorf (in de speciale Recycle Bin). Maar let op: dat geldt alleen voor truien en vesten en alleen als ze zijn gewassen (dus geen shirts, sokken of jogging). Opsturen is vooralsnog niet mogelijk.

  Bekijk winkellocaties

  Blog