Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief April 2023

Nieuwsbrief April 2023

Lammetjes seizoen!

De afgelopen maand is The Knitwit Stable weer verrijkt met de komst van lammetjes! Zowel de schapen als de geiten hebben de afgelopen maand volop gelammerd. Op deze foto zie je een angora-geitje waarvan de wol super zacht en geschikt is voor onze Dutch Mohair! Hoe jonger het geitje, hoe zachter de wol.

En nog een leuk feitje: Wist je dat ooien hun lammeren herkennen aan geluid, geur en het uiterlijk van het lam? Het blaten van het schaap of lam heeft vooral in het weiland een belangrijke functie. In de eerste fase zetten wij de ooi en het lam in een kraamhok om een goeie moeder-lam hechting te bevorderen, zodat ze, wanneer ze de wei in gaan, elkaar moeiteloos terug kunnen vinden.

We Are The ReGeneration

We zijn geïnterviewd door We Are The ReGeneration!

"Elk jaar gaat zo'n 1,2 miljoen kilo Nederlandse wol verloren omdat schapenboeren er geen fatsoenlijke prijs voor kunnen krijgen. Tegelijkertijd kopen we bergen plastic kleding, die onder erbarmelijke omstandigheden in Azië worden gemaakt en snel verslijten. Terwijl een wollen trui wel 75 jaar kan meegaan… Met The Knitwit Stable wil Reina Ovinge van consuminderen de norm maken en laten zien dat – als je het goed aanpakt – wol een stuk minder belastend is voor de Aarde dan vaak wordt gedacht."

Lees artikel

Handbreien met Dutch Mohair

Wij breien voornamelijk machinaal met de garens die we ontwikkelen. Maar we worden nog enthousiaster om jullie te zien handbreien met de Dutch Mohair van onze jonge geiten!

We bieden een combideal aan met een breipatroon voor een omslagdoek of sjaal met ajour patroon in lichtblauw, donkergrijs of donkerblauw. Ook voor beginners!

Voor de sjaal zijn 4 bolletjes nodig en zijn €85 samen. Voor de omslagdoek zijn 8 bolletjes nodig en deze kosten nu maar €175. Het patroon krijg je er gratis bij!

Zelf breien met Dutch Mohair!

Masterclass From Goat to Garment

Also in English

Onze boerderij en breistudio is het enige initiatief in Nederland die de gehele productieketen van een trui in beeld brengt: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt wollen eindproduct. Om dit proces inzichtelijk te maken organiseren we masterclasses. Je ontmoet onze dieren, leert over de verschillende vachten en neemt een kijkje in onze breistudio! In deze dagvullende masterclass krijg je niet alleen de informatie over de wereld achter een trui, de weg van het dier naar het kledingstuk maar ga je ook naar huis met je zelfgebreide muts van Nederlands wol! Lunch en koffie is inbegrepen voor deze dag.

Data voor aankomende masterclasses:

  • 3 mei - masterclass
  • 10 juni - masterclass

De kosten van de masterclass zijn €225 en deze kun je betalen via de betaallink hieronder. Graag in de beschrijving je naam en de datum benoemen wanneer je de masterclass wilt volgen. Als je met meerdere mensen de masterclass wilt volgen kun je de link meerdere malen betalen.

Vragen? Schroom niet om een mailtje te sturen naar info@theknitwitstable.nl

Over de masterclass

Betaallink

Brei je eigen omslagdoek van mohair!

Naast de masterclasses die we organiseren geven we nu ook een workshop om je eigen omslagdoek te breien op de breimachine! Ervaring op de machine is niet nodig.

Deze heerlijke warme en zachte omslagdoek wordt gemaakt van mohairwol van Nederlandse jonge geiten. Mohair heeft als extra karaktereigenschap een prachtige glans en is door zijn harige textuur super zacht, licht en duurzaam. In onze workshop bieden wij uitleg voor het breien van deze omslagdoek in lichtblauw, donkergrijs en donkerblauw! De kosten van deze workshop zijn €195,- en je gaat naar huis met je zelfgebreide omslagdoek van mohair t.w.v.€290.

Nieuwe data voor deze workshop:

  • 21 april van 13:00 tot 17:00
  • 2 juni van 13:00 tot 17:00 (moederdag tip)

De kosten van de masterclass zijn €195 en deze kun je betalen via de betaallink hieronder. Graag in de beschrijving je naam en de datum benoemen wanneer je de masterclass wilt volgen. Als je met meerdere mensen de masterclass wilt volgen kun je de link meerdere malen betalen.

Vragen? Schroom niet om een mailtje te sturen naar info@theknitwitstable.nl.

Bekijk Juul

Betaallink

Meer informatie

Is wol duurzaam?

We worden genoemd als nummer 1 in een artikel van de ASN Bank waar je duurzame wollen kleding kan kopen. Bedankt voor het uitlichten!

Hier vind je duurzame wollen kleding

Blog