Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief december 2022

Nieuwsbrief december 2022

Kussen van het Kempisch Heideschaap

Nieuw in ons assortiment: kussens van The Knitwit Stable. Met onze kussens slaap je eerlijk, lokaal en sociaal. Dit doen we steeds met oog voor ecologie, diervriendelijkheid en lokaal talent. Dit kussen zit boordevol zachte wol van het Kempisch Heideschaap van begrazingsbedrijf 'de Wassum'. Deze wol heeft een goede vochtopname waardoor het kussen niet klam aan zal voelen. Ook is wol zelfreinigend en ventileert goed. Dit maakt het kussen hypoallergeen. Kortom: het perfecte kussen voor zowel jou als de natuur. Het kussen is 60x70 en is samen met het bijvulzakje te bestellen voor €110. Het kussen kan los worden besteld voor €90 en het bijvulzakje voor €30. Door een technische storing nog niet op onze website.

Bestel het kussen per e-mail: info@theknitwitstable.nl met vermelding van naam, adres en e-mailadres. Wij versturen u dan een betaalverzoek. Als je het kussen dit weekend bestelt en betaalt verzenden we deze nog voor 16 december!

Contact

Grofgebreid vest: Douwe

De Douwe is een grofgebreid vest met knopen van lokale schapenwol gemixt met zachte alpaca en merino. Dit unisex vest kan open of dicht gedragen worden door iedereen. Het vest is ontwikkeld en gebreid in onze minifabriek in Baambrugge. De wol van het Nederlandse schaap heeft het stoere uiterlijk door zijn grovere wolvezels. De alpacawol is heerlijk zacht en licht. Samen met de merinowol, die verwarmt in de winter en verkoelt in de zomer, is dit de perfecte wolmatch voor een heerlijk vest. Douwe is beschikbaar in vier verschillende kleuren en is gemaakt volgens het made-to-order principe, we maken de Douwe dus graag speciaal voor jou.

Vest Douwe

Pasochtend

Onze pasochtenden komen er weer aan. Dit is de perfecte gelegenheid om onze items te zien en te voelen. Aankomende zaterdag 10 december is er van 9:30 tot 14:00 de mogelijkheid om langs te komen en je favoriete trui, sjaal of muts te proberen. Wil je langskomen? Stuur een mailtje naar info@theknitwitstable.nl dan plannen we een afspraak in! Zo heb je alle tijd rustig te kijken welk item bij jou past. Uiteraard is er ook genoeg tijd om met onze dieren kennis te maken. Zaterdag iets te kort dag? Ook op 28 december hebben we weer een pasochtend. Zien we je binnenkort?

Contact

Vingerloze wanten: Ditje

Ditje zijn een paar vingerloze wanten gemaakt van 60% Nederlandse wol, 20% Merino en 20% Alpaca. Hierdoor hebben deze wanten alles: ze zijn stoer, zacht, elastisch en verwarmen heerlijk voor deze winter. De wanten zijn 3D gebreid en naadloos. Ook zijn ze na het maken op een speciale manier gewassen waardoor het garen een beetje is gaan vilten, hierdoor zijn de wanten nog minder winddoorlatend. Warm én praktisch.

Ditje

Onze nieuwe samenwerking met Sukha en FANT

Met trots kondigen wij onze samenwerking met Sukha en FANT aan. Sukha betekent 'joy of life' en dat is te zien in hun items. Alle materialen die ze gebruiken zijn puur en duurzaam en daarom zijn we trots hier van deel uit te mogen maken. Zowel online als in hun winkel in Amsterdam is het een feestje om in de wereld van Sukha en FANT te belanden. Neem alvast een kijkje op hun Instagram hieronder of bezoek hun winkel aan de Haarlemmerstraat 110 in Amsterdam.

Instagram Sukha

Biologische circulariteit

De enorme groei aan kledingproductie is 1 op 1 te linken aan synthetische vezels. Laten we niet vergeten dat ongeveer 60 procent van wat wij dragen nu bestaat uit synthetische vezels. Deze komen uit fossiele grondstoffen zoals bijvoorbeeld polyester en acryl. Gerecycled polyester wordt gemaakt van PET-flessen, maar plastic blijf plastic en is schadelijk en niet biologisch afbreekbaar. Uiteindelijk eindigt dit op de afvalberg en in het milieu. Circulaire economie van fossiele brandstoffen en recycling is niet het antwoord. We moeten uiteindelijk naar biologische circulariteit, minder en anders consumeren!

Blog