Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief juli 2024

Nieuwsbrief juli 2024

Achter de schermen

Afgelopen weken stonden in het teken van de fotoshoot van onze nieuwe items voor The Knitwit Label, en ondanks het typische Hollandse weer met wat regen en een mager zonnetje hebben wij weer prachtige beelden kunnen maken.
Tijdens de fotoshoot was er een mooie interactie tussen de modellen en onze dieren. Onze schapen en geiten zijn niet alleen een essentieel onderdeel van onze productie maar ook een geliefd onderdeel van ons team. Wij kunnen niet wachten om alle nieuwe beelden met jullie te delen, houd de socials en onze nieuwsbrief in de gaten voor al het nieuws voor deze winter.

 

Samenwerkingen

 

 

Yumeko

The Knitwit Stable werkt samen met andere like minded merken, makers en ontwerpers. Samen met deze partners maken wij het verschil. In de zomer, wanneer het rustiger is breien wij deze items voor hen. Yumeko is één van de samenwerkingen.

Voor Yumeko breien wij kruikenzakken, lokaal gebreid met Nederlandse wol. De wol is voor het grootste deel (60%) afkomstig van het Kempisch heideschaap, een kudde met een kleine, ecologische voetafdruk. Verder bestaat de kruikzak uit 20% merinowol met een Responsible Wool Standard (RWS) keurmerk en 20% wol van Nederlandse alpaca's om het nog zachter te maken.

 

 

 

Bestaat er regeneratieve kleding?

Fashion United

Esmee Blaazer schreef deze maand voor Fashion United een interessant artikel op de website over de opkomende duurzame term ‘regeneratief’. De term ‘regeneratief’ duikt steeds vaker op. Maar wat betekent het nu eigenlijk? Wat wordt verstaan onder regeneratieve-landbouwpraktijken en bestaat er zoiets als regeneratieve mode?


Lees het hele artikel en ontdek welke rol The Knitwit Stable speelt bij de productie van regeneratieve kleding. Een mooi voorbeeld van streven naar regeneratieve kleding is ons vest Douwe in de kleur zand die gemaakt is van 60% ongeverfde Nederlandse wol, 20% Merino en 20% Alpaca.

 

 

 

Vestje Scott

Kempisch heideschaap

De Scott is een robuust vest gemaakt van de wol van het Kempisch Heideschaap.
Dit vest is ongeverfd en heeft de natuurlijkkleur van het schaap. Aan de voorzijde heeft het vestje knopen en gebreide zakjes.

Vestje Scott is gemaakt in samenwerking met natuurbegrazingsbedrijf De Wassum waardoor het Knitwit Label dit prachtige vest kan maken van hun voorheen onbruikbare wol.
Wilt u meer weten over onze samenwerking met De Wassum, lees dan onze Blog.
 11
11
1
1
3

Repair

Stopnaald & garen

Bij The Knitwit Stable vinden we het belangrijk om zorg te dragen voor kleding. Eén van de manieren om dat te doen is je kleding te herstellen. Door je kleren te herstellen geef je ze een langer leven en verminder je de impact van de kledingindustrie op het milieu. Als je sokken koopt bij The Knitwit Stable krijg je ook een stopnaald en een stukje garen, voor als de sok na vaak dragen slijt. Uit onderzoek blijkt dat als je de levensduur van je kledingstuk met 9 maanden verlengt, de impact daarvan op het milieu met 20 tot 30% wordt gereduceerd.

In onze herstel video op YouTube zie je hoe je kwetsbare delen van de sok verstevigd zodat er geen gat in de sok komt.

Veel herstel plezier! 

 

 

 

 

Blauwtong bij The Knitwit Stable?

Interview met Cees

Veel betrokken mensen vragen ons of de schapen van The Knitwit Stable zijn getroffen door het blauwtongvirus. Wij begrijpen deze zorgen en hebben Cees, die bij ons de schapen dagelijks verzorgd gevraagd hoe het nu gaat.

Cees: ”Op dit moment komt het virus voornamelijk voor in het zuiden en oosten van Nederland. De schapen van The Knitwit Stable zijn gevaccineerd, vaccinatie is de belangrijkste preventie maatregel die wij kunnen nemen om onze kudde te beschermen. Gelukkig hebben onze schapen geen verschijnselen van Blauwtong, of de vaccinaties hun werk doen moeten wij afwachten.”

 

 

 

 

 

The Knitwit Stable Agenda

Kom langs

Ben jij al eens langs geweest voor een  workshop of masterclass? Maar wil je graag komen? Zet de volgende data in je agenda:
Masterclass, voor particulieren: From goat to Garment From sheep to Sweater.

De eerst volgende Masterclasses zijn:

- 06 September 10.00-16.00 uur

- 04 Oktober 10.00-16.00 uur


Workshops, Kom naar één van onze workshops en maak je eigen sjaal/omslagdoek of leuke muts van mohair van Nederlandse jonge geiten. Ervaring is niet nodig.

De data van onze workshops zijn :

- 23 Augustus van 12.30-16.30 uur

- 04 September van 12.30-16.30 uur

- 11 Oktober van 12.30-16.30 uur

 

Blog