Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief september 2024

Nieuwsbrief september 2024

Dutch Design Week

Deze zomer hebben wij volopogebreid voor samenwerkingen met o.a. Joe Merino, Joline Jolink en FANT. Ook werkten we aan nieuwe producten. Met trots kondigen we aan dat 19-27 oktober The Knitwit Stable met twee projecten op de Dutch Design Week in Eindhoven staan! We zetten hier twee nieuwe waardenketens voor wol in de kijker! In deze twee projecten komt alles samen: natuurbehoud, duurzaamheid, ambacht, traditie en innovatie. Wij zijn heel erg benieuwd wat jullie van de projecten vinden en we hopen jullie hier te ontmoeten!

Vestje Dory

Het was je vast niet ontgaan dat we prachtige nieuwe foto’s op onze website hebben staan gemaakt door Dana van Leeuwen. Op de foto rechts draagt Mijke onze Dory.
Het vest was er al in het lang en er is nu ook een korte versie. Een heerlijk zacht en luchtig vestje met een geribbelde body voor het ideale semi-getailleerde silhouet. Dit vest is gemaakt van duurzaam geproduceerd fijn mohair. Mohair heeft als extra karaktereigenschap een prachtige glans en is door zijn harige textuur super zacht, licht en duurzaam. De donzige wol kriebelt niet en is kreukvrij. De Dory die je hier ziet is het korte model.
 
 

Regenerative wool farming

Vorige week sprak Reina tijdens de Regenerative Agriculture Summit Europe in Amsterdam. Hier gingen we in gesprek met Internation Wool Trade Organisation en Hugo Boss. Wij geloven in een regeneratieve toekomst van wol omdat het een hernieuwbare bron is die op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd, biologisch afbreekbaar is, een lange levensduur heeft en kan bijdragen aan gezonde landbouwpraktijken en een duurzame ecologie.
 

COSH!

The Knitwit Stable is nu te vinden op COSH!, het onlineplatform dat duurzame winkels en merken onder één dak samenbrengt. COSH! is dé plek waar je lokale ondernemers ontdekt die met passie en zorg werken aan een duurzamere toekomst. Van mode tot cosmetica, en zelfs verpakkingsvrije levensstijlen, COSH! maakt het makkelijker om bewuste keuzes te maken. Op COSH! vind je niet alleen onze prachtige, met liefde gemaakte wollen producten, maar ook talloze andere merken die net zo gedreven zijn om de wereld een beetje mooier te maken.
 
 

Blauwtong update

Een korte update van Cees: enkele schapen in de ziekenboeg zijn hersteld. Helaas hebben we een van onze schapen moeten laten inslapen. Wij hopen van harte dat de temperatuur in het najaar voor een langere periode onder de 10 graden blijft zodat de knutten die voor de verspreiding zorgen verdwijnen.
 

Wear for Life

Wist je dat je gemid­deld maar 21% van je kle­ding draagt? Dat we wereld­wijd genoeg kle­ding heb­ben om nog 6 gene­ra­ties te kle­den? En dat slechts 24% van de weg­ge­gooi­de kle­ding in tex­tiel­con­tai­ners eindigt?
 
Dat moet anders! Met de cam­pag­ne WEAR FOR LIFE vra­gen we zoveel moge­lijk men­sen om een belof­te te onder­te­ke­nen.
 
Hier­mee beloof jij om bewus­ter te kopen, lan­ger met je kle­ding te doen en het een nieuw leven te geven als je het écht niet meer draagt. Zodat er min­der kle­ding op de afval­berg belandt.
 
Houd de komende tijd via de social’s @_wearforlife en #WearForLife in de gaten.
 

The Knitwit Stable Agenda

Pasafspraak

Onze items zijn Made-to-order en op maat gemaakt. Je kunt altijd langskomen om bij ons te passen tijdens kantooruren op afspraak!
 
Onze pasmomenten zijn ideaal om je vest, trui of accessoire te zien, te voelen en te passen. Daarnaast is er mogelijkheid om even een kijkje te nemen op onze boerderij, kennis te maken met de dieren en de minifabriek in actie te zien. Tijdens het passen kun je jouw favoriete item bestellen en helemaal afstemmen op jouw wensen. Jouw trui of vest is dan ook echt maatwerk. Na ongeveer 2-4 weken is je bestelde vest of trui klaar. Accessoires kun je vaak gelijk meenemen.
 
 
Deze zaterdagen zijn we ook open:
- za 14 september van 9.00-13.00 uur
- za 5 oktober van 9.00-13.00 uur
 
- za 12 oktober van 09:00-13:00 uur
 
- za 9 november 09:00-13:00 uur
 
 
 
 

Masterclass & workshops

Ben jij al eens langs geweest voor een  workshop of masterclass? Maar wil je graag komen? Zet de volgende data in je agenda:
 
 

Masterclass voor particulieren

 
From goat to Garment From Sheep to Sweater.
De eerst volgende Masterclasses zijn:
 
- 4 oktober 2024 10.00-16.00 uur
 
- 17 januari 2025 10.00-16.00 uur
 
- 4 april 2025 van 10.00-16.00 uur
 

Workshops

 
Kom naar één van onze workshops en maak je eigen sjaal/omslagdoek of leuke muts van mohair van Nederlandse jonge geiten. Ervaring is niet nodig.
De data van onze workshops zijn :
- 11 oktober 2024 van 12.30-16.30 uur
 
- 24 januari 2025 van 13.00-16.30 uur
- 11 april 2025 van 13.00-16.30 uur
 

Blog