Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief maart 2022

Nieuwsbrief maart 2022

De wereld achter je trui?

Na een periode waarin masterclasses niet mogelijk waren vanwege de maatregelen, kunnen we nu weer nieuwe masterclasses aanbieden!

Een nieuwe trui is vaak snel gekocht. Maar welke wereld gaat er schuil achter jouw wollen trui? Op onze boerderij met breistudio laten we je kennis maken met het maakproces van jouw trui en ga je zelf aan de slag. Op zaterdag 26 maart en 2 april hebben we masterclasses voor particulieren. Op vrijdag 1 april hebben we masterclasses voor professionals in de mode-industrie. Meld je aan via info@theknitwitstable.nl of klik hieronder voor meer informatie.

Meer informatie

Lammerenseizoen

Het lammerenseizoen is begonnen. In de maand maart zijn tot nu toe Abel, Joop, Jaap, Berend en Bart geboren. De komende weken zijn er nog meer schapen en geiten uitgerekend.

Schapen en geiten zijn ongeveer 146 dagen drachtig. Rond deze tijd krijgen schapenhouders vaak weinig slaap. We volgen de drachtige ooien ook 's nachts om te kijken of het goed gaat en of we hulp kunnen bieden. Als de lammeren geboren worden, moet het lam binnen een half uur gaan zoeken naar de uier van de moeder om de eerste melk binnen te krijgen. Biest is de eerste moedermelk en is essentieel om binnen te krijgen. Lammeren hebben zelf geen antistoffen en zo krijgen zij deze binnen om gezond te kunnen groeien.

Instagram

Wiegendeken met ingebreide naam

Een prachtige op bestelling gemaakte wiegendeken, gebreid in onze minifabriek in Baambrugge. Kies een naam om te laten vereeuwigen in de breisels van deze super zachte deken.

Wiegendeken Keesje is gemaakt van 100% Nederlandse Merino wol. Deze vezel van de wol van merinoschapen is veel dunner en daardoor heel zacht. De wol verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter, is zeer goed bestand tegen bacteriën, is brandwerend en biologisch afbreekbaar. Daarnaast heeft wol een zelfreinigend vermogen en hoeft dus nauwelijks gewassen. Zo gaat de deken heel lang mee.

Shop Keesje

Fibershed Nederland

Wij hebben ons sinds kort geregistreerd als ketenspeler van Fibershed Nederland en zitten in de adviesraad van dit mooie nieuwe inititiatief.

De stichting Fibershed Nederland heeft als doel om, samen met bestaande initiatieven, circulaire, lokale textiel-en modestystemen in Nederland te ontwikkelen; om Land-to-Wardrobe systemen te bouwen die de regeneratie van land ondersteunen en zorgen voor meer respect voor de oorsprong en waarde van textiel en kleding. Neem hieronder een kijkje op hun website.

Fibershed website

Vacature

The Knitwit Stable is op zoek naar een medewerker productie voor in onze breistudio.

Als medewerker productie stel je de verschillende producten samen op de linkmachines. Daarnaast werk je samen met collega's in de productie en samenstelling van onze diverse producten en assisteer je bij het goed functioneren van onze breimachines. Benieuwd geworden? Lees de volledige vacature hieronder.

Zie vacature

 

Blog