Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief november 2022

Nieuwsbrief november 2022

Het Nederlandse wolproject: Scotch & Soda en The Knitwit Stable

Afgelopen week was de introductie van het Nederlandse wolproject, mogelijk gemaakt door onze samenwerking met Scotch & Soda. Deze limited edition unisex items zijn gemaakt van 100% Nederlandse wol, van Kempische Heideschapen van begrazingsbedrijf De Wassum in Roermond, gemengd met alpacawol. Door deze samenwerking maken we gebruik van deze vergeten bron en zetten we Nederlandse wol weer op de kaart! Zie hieronder de video.

 

 Lees de achtergrond van deze samenwerking

Hollandse schapenwollen sokken voor de feestdagen

Het ideale cadeau voor iedereen: sokken. Sjors, onze schapenwollen sokken gemaakt van Nederlandse wol en alpaca zijn heerlijk warm en zacht. Met de winter en de feestdagen in aantocht is dit hét cadeau om met warme voeten 2023 in te gaan. Naast de Sjors hebben we ook nog onze sok Guus, onze andere sokken, gemaakt van merinowol. Voor ieder wat wils. Als je ze deze week besteld, starten we gelijk met breien en zorgen wij dat je ze voor Sinterklaas hebt! Bestel ze hieronder.

Bestel Sjors

Nieuw in onze webshop: Anne

Een heerlijk warm vest om deze winter in weg te kruipen: onze Anne. Het vest is gemaakt van Nederlandse alpacawol, waardoor het vest heerlijk zacht is. Anne is made-to-order, wat betekent dat we het speciaal voor jou maken in ons atelier in Baambrugge. Hierdoor kunnen we aan jouw wensen voldoen, mocht je bijvoorbeeld extra (mouw) lengte willen. Het vest is beschikbaar in vier verschillende kleuren: bloesem, gebroken-wit, donkerblauw en camel. Wordt de Anne jouw nieuwe winter favoriet?

Shop Anne

Europarlementariërs bezoeken The Knitwit Stable

 

Krijgt een polyester T-shirt uit Bangladesh straks een beter footprint label dan een trui uit Baambrugge? De Europese Unie is bezig met het ontwikkelen van het PEF-label, dit staat voor Product Environmental Footprint. Het moet duidelijk gaan maken wat de ecologische voetdruk van bijvoorbeeld een trui of sjaal is. Hierdoor hadden we hoog bezoek in Baambrugge. Een delegatie van het Europees parlement kwam op 26 oktober langs bij ons op The Knitwit Stable. De delegatie wilde met eigen ogen zien hoe de wollen producten in onze boerderij worden gemaakt en wilden meer leren over de duurzaamheid van wol. Lees meer over dit onderwerp via onderstaande knop.

Meer informatie

Een docutip voor een regenachtige zondag

De Britse modeontwerpster Amy Powney reisde met haar zakelijk partner de afgelopen jaren naar de catwalks van London Fashion Week, de grootste textielbeurs ter wereld in Frankrijk, schapenfarms in Zuid-Amerika en een wolweverij in Oostenrijk. Haar missie: de eerste volledig duurzame modecollectie op de markt brengen. Haar zoektocht is helemaal in lijn met de jeugd die ze met haar ouders doorbracht in een zelfvoorzienende gemeenschap. Wij vonden het een inspirerende documentaire en willen hem je graag aanraden, voor de volgende regenachtige zondag.

Kijk hier de documentaire

Blog