Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief oktober 2022

Nieuwsbrief oktober 2022

NIEUW: Nederlandse alpacawol

We zijn ontzettend trots om de Nederlandse alpacawol te introduceren. Alpaca's komen voornamelijk voor in Zuid-Amerika maar we hebben ze ook gewoon hier in Nederland. Met verschillende Nederlandse alpaca-fokkers hebben we de zachtste wol uitgezocht. De wol van de alpaca's is extra warm omdat het bestaat uit holle vezels. Ons eerste model is de Anika. Anika is een super zachte trui gemaakt van lokale alpacawol in een halve patentsteek. De perfecte trui om deze winter in te verdwijnen vanwege de zachtheid. Zo kan de verwarming weer een paar graadjes lager (wie wil dat nu niet...). De trui wordt uiteraard gebreid in onze minifabriek in Baambrugge en is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. De komende tijd komen er meer nieuwe en prachtige items én foto's! Dus hou onze socials ook goed in te gaten, de link daarheen staat onder aan deze nieuwsbrief.

Shop Anika

Open dag 22 oktober: De Fibershed route

We hebben het al even aangekaart in onze vorige nieuwsbrief én nu is het dan bijna zover: Op 22 oktober 2022 openen veel deelnemers van het Fibershed Netwerk in Nederland hun deuren voor publiek! Ontdek de route die een kledingstuk aflegt, van Grond-tot-Garderobe; vanaf de boer van grondstoffen en verwerkers van vezels, via ontwerpers, versierders, makers, verkopers naar dragers tot aan verwerkers van ons textielafval. Wij doen ook mee! In ons programma krijg je onder andere uitleg over onze dieren, de wol, krijg je een onze inspirerende documentaire te zien en krijg je inzicht in hoe een trui industrieel gebreid en gelinkt wordt in ons atelier. Op 22 oktober 2022 om 10:00, 13:00 en 15:00 uur ben je van harte welkom op de Kleiweg 27B, 1396 HW in Baambrugge. Je kunt je registreren en een tijdslot kiezen via onderstaande knop. Je komt dan op de website van Eventbrite en dan ben je verzekerd van een plekje. We kijken er naar uit je te zien op 22 oktober!

Registreer je via Eventbrite

AMSTERDAM BAG van Nederlandse wol

Sandra Archut heeft van haar passie voor breien haar werk gemaakt. Zo maakt ze naast schilderijen ook verschillende breipatronen zoals de tas die je hiernaast op de foto ziet. En je raadt het al: deze tas is gemaakt van onze nieuwe fijne Dutch Wool. Dit is ons oer-Hollandse garen maar dan fijn. Perfect voor verfijndere projecten zoals deze AMSTERDAM BAG met echt Amsterdams design; tulpen en molens. Wil je deze tas graag zelf maken? Dan kan! Via haar website kun je dit patroon bestellen en zo je eigen tas breien. Klik op de link hieronder om meer te weten te komen over Wollmuschi en het patroon te bestellen. Via deze link kun je ook direct onze wol bestellen.

Meer informatie en shop het patroon

Onze cadeau suggestie: Doris en Lars

Het lijkt nog ver weg maar voor je het weet staan de feestdagen voor de deur. Zoek je een bijzonder, lokaal gemaakt en duurzaam cadeau ? Zowel voor bedrijven als particulieren hebben wij unieke accessoires waar je iemand mee kan verrassen. Onze mutsen Doris en Lars van Nederlandse wol vallen altijd in de smaak. Op tijd bestellen, is gegarandeerd op tijd in huis voor de feestdagen. Voor bedrijven denken we graag mee voor een geschikt personeelscadeau!

Shop Doris en Lars

Je kunt ons vinden in de nieuwe Seasons!

Heb je ons al gespot? We staan in de nieuwe Seasons van deze maand. In de rubriek 'Groene Geest' vertellen we over hoe The Knitwit Stable bijdraagt aan slow fashion. Daarnaast hebben we het onder andere over onze angorageiten, de waarde van wol, de lammerentijd en het scheren van onze dieren. Ook zijn er prachtige foto's gemaakt bij ons op de boerderij, al zeggen we het zelf. Hiernaast vind je al een kleine preview. Benieuwd geworden? Shop het losse tijdschrift via de knop hieronder.

Shop Seasons hier

Blog