Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief oktober 2024 - speciale DDW editie

Nieuwsbrief oktober 2024 - speciale DDW editie

AaBe x Knitiwt deken & plaid

Wie heeft er niet onder geslapen?
The Knitwit Stable presenteert met trots de vernieuwde AaBe-deken, een erfstuk dat sinds 1929 symbool staat voor warmte, degelijkheid en tijdloosheid in Nederlandse huishoudens. Deze duurzame variant, gemaakt van wol van Kempische Heideschapen, wordt tijdens de Dutch Design Week van 19 oktober tot 27 oktober  2024 in Eindhoven onthuld. Met dit project zetten wij de rijke traditie van de AaBe-deken voort, nu in een volledig traceerbare en biologisch afbreekbare uitvoering.
 
Generaties lang bood de AaBe-deken warmte en geborgenheid in talloze Nederlandse woningen. The Knitwit Stable heeft de draad weer opgepakt en met respect voor traditie en een focus op duurzaamheid de AaBe-deken nieuw leven ingeblazen.
Naast de AaBe x Knitwit deken hebben we ook een plaid ontwikkeld. 
 
We hebben slechts 150 dekens en plaids . Je kunt alvast een pre-order plaatsen. Vanaf 25 oktober versturen we de deken of plaid...
 
Podcast
In augustus kwam Bianca Streng bij ons langs. Podcast Circulaire Mode is dé podcast voor modeprofessionals en leiders in de textielindustrie, die alles willen weten over de nieuwe standaard, een circulaire textielketen in 2050. Bianca sprak met Reina en haar route van een fast fashion productiebedrijf naar een regeneratieve schapen- en geitenboerderij. De podcast duurt 45 minuten.
 
Dutch Design Week:
The Knitwit Stable x Zeefier
Naast het AaBe x Knitwit deken staan we ook op de Dutch Design week met een samenwerking met Zeefier!
 
Zeefier is een innovatief Nederlands bedrijf dat duurzame verf produceert op basis van zeewier. Het bedrijf streeft naar een milieuvriendelijk alternatief voor de conventionele verfstoffen in de textielindustrie. Zeefier werkt met zeewier en benut daarbij ook de reststromen, zoals afval uit de cosmetica-industrie en aangespoeld zeewier van stranden. Door deze reststromen te gebruiken, zet Zeefier materialen om die anders verloren zouden gaan, in hoogwaardige, natuurlijke verfstoffen.
 
Ons eerste gezamenlijke project, het tapijt ‘Van Nederlandse Wol en Wier’, toont de kracht van lokale bronnen en industrieel vakmanschap, waarbij innovatie en respect voor lokaal, dier en de zee centraal staan.
The Knitwitstable Agenda
Pasafspraak
Onze items zijn Made-to-order en op maat gemaakt. Je kunt altijd langskomen om bij ons te passen tijdens kantooruren op afspraak!
Onze pasmomenten zijn ideaal om je vest, trui of accessoire te zien, te voelen en te passen. Daarnaast is er mogelijkheid om even een kijkje te nemen op onze boerderij, kennis te maken met de dieren en de minifabriek in actie te zien. Tijdens het passen kun je jouw favoriete item bestellen en helemaal afstemmen op jouw wensen. Jouw trui of vest is dan ook echt maatwerk. Na ongeveer 2-4 weken is je bestelde vest of trui klaar. Accessoires kun je vaak gelijk meenemen.
 
Deze zaterdagen zijn we ook open:
- za 12 oktober van 09:00-13:00 uur
- za 9 november 09:00-13:00 uur

Workshops
Kom naar één van onze workshops en maak je eigen sjaal/omslagdoek of leuke muts van mohair van Nederlandse jonge geiten. Ervaring is niet nodig.
De data van onze workshops zijn :
- 24 januari 2025 van 13.00-16.30 uur
- 11 april 2025 van 13.00-16.30 uur

Blog