Verder naar text
Nederlands
EUR

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Masterclass From Goat to Garment

  • also in English

Onze boerderij en breistudio is het enige initiatief in Nederland die de gehele productieketen van een trui in beeld brengt: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt wollen eindproduct. Om dit proces inzichtelijk te maken organiseren we masterclasses. Je ontmoet onze dieren, leert over de verschillende vachten en neemt een kijkje in onze breistudio! In deze dagvullende masterclass krijg je niet alleen de informatie over de wereld achter een trui, de weg van het dier naar het kledingstuk maar ga je ook naar huis met je zelfgebreide muts van Nederlands wol! Lunch en koffie is inbegrepen voor deze dag.

Data voor de masterclasses:

11 maart - masterclass VOL
31 maart - masterclass
3 mei - masterclass
20 mei (*ENGLISH) - masterclass
10 juni - masterclass

De kosten van de masterclass zijn €225 en deze kun je betalen via de betaallink hieronder. Graag in de beschrijving je naam en de datum benoemen wanneer je de masterclass wilt volgen. Als je met meerdere mensen de masterclass wilt volgen kun je de link meerdere malen betalen.

Vragen? Schroom niet om een mailtje te sturen naar info@theknitwitstable.nl.

Meer informatie over de masterclass

Betaallink

Handbreien met Dutch Mohair

Wij breien voornamelijk machinaal met de garens die we ontwikkelen. Maar we worden nog enthousiaster om jullie te zien handbreien met de Dutch Mohair van onze jonge geiten!

Een paar van onze batches blijken minder geschikt om mee te breien op de machines maar uitermate geschikt om mee te breien met de hand. Vandaar dat we de prijs van deze bolletjes hebben verlaagd van €22,50 naar €17,50.

Ook bieden we een combideal aan met breipatroon van een sjaal of omslagdoek!

Let op: de donkerblauwe kleur ziet er op de foto wat anders uit. In het echt is het een diepere kleur blauw.

Breien met Dutch Mohair

Brei je eigen omslagdoek van mohair!

Naast de masterclasses die we organiseren geven we nu ook een workshop om je eigen omslagdoek te breien op de breimachine! Ervaring op de machine is niet nodig.

Deze heerlijke warme en zachte omslagdoek wordt gemaakt van mohairwol van Nederlandse jonge geiten. Mohair heeft als extra karaktereigenschap een prachtige glans en is door zijn harige textuur superzacht, licht en duurzaam. In onze workshop bieden wij uitleg voor het breien van deze omslagdoek in lichtblauw, donkergrijs en donkerblauw! De kosten van deze workshop zijn €195,- en je gaat naar huis met je zelfgebreide omslagdoek van mohair t.w.v.€290.

Nieuwe data voor deze workshop:

  • 3 maart van 13:00 tot 17:00
  • 24 maart van 13:00 tot 17:00
  • 21 april van 13:00 tot 17:00
  • 12 mei van 13:00 tot 17:00
    -2 juni van 13:00 tot 17:00

De kosten van de masterclass zijn €195 en deze kun je betalen via de betaallink hieronder. Graag in de beschrijving je naam en de datum benoemen wanneer je de masterclass wilt volgen. Als je met meerdere mensen de masterclass wilt volgen kun je de link meerdere malen betalen.

Vragen? Schroom niet om een mailtje te sturen naar info@theknitwitstable.nl.

Bekijk Juul

Betaallink

MaterialDistrict Utrecht

Op 8,9 & 10 maart vindt MaterialDistrict plaats in Werkspoorkathedraal in Utrecht. Als toonaangevend platform voor materiaalinnovatie voor architecten en ontwerpers biedt MaterialDistrict deelnemers de kans om nieuwe materialen en producten te zien en aan te raken, leveranciers te ontmoeten en te leren over de nieuwste ontwerp- en duurzaamheidstrends. Het evenement is een must voor architecten, interieurontwerpers en vooruitdenkers die op zoek zijn naar nieuwe oplossingen voor hun volgende projecten.

Wij staan hier met onze Nederlandse wol samen met Fibershed Nederland:
Farm-Fiber-Fabric - (re)building a local natural textile economy.

The Knitwit Stable is persoonlijk aanwezig op donderdag 9 maart.

Meer informatie

Pasochtenden

Het is het aller fijnst om een item te hebben die perfect past. Ook is het belangrijk om de verschillende kwaliteiten wol te voelen en de kleuren te bekijken in het echt!

Wij organiseren pasochtenden zodat je verschillende maten kunt uitproberen, onze items kunt voelen en de verschillende kleuren kunt bekijken. Al onze producten zijn made-to-order wat betekent dat we het model korter of langer kunnen maken zodat het item perfect valt!

Aankomende zaterdag 25 februari organiseren we weer een pasochtend. Van 10:00 tot 14:00 ben je van harte welkom om langs te komen bij onze boerderij in Baambrugge. Tijdens de pasochtend kun je de dieren ontmoeten en een kijkje nemen in onze minifabriek! Stuur een mailtje naar info@theknitwitstable.nl als je wilt langskomen bij de pasochtend.

Mocht het niet uitkomen hebben we 18 maart en 15 april ook nog pasochtenden.

Wol sorteerdag

Op 4 maart organiseren wij een wol sorteerdag van 10:00 tot 15:00 uur voor vrijwilligers. Op deze dag gaan we de wol sorteren zodat we deze kunnen verzenden naar de wasserij in Italië. We ontdoen de wol van stro, mest en we checken de vezellengte en kwaliteit. Hierdoor kan de beste wol gewassen en gesponnen worden in Italië, zodat wij straks hier in onze minifabriek weer mooie truien hiervan kunnen breien.

Lijkt het je leuk om ons te komen helpen? Meld je dan aan via een mailtje naar info@theknitwitstable.nl. Wij zorgen voor een lekkere lunch en koffie!

Joe Circular Crew

Onze nieuwste samenwerking met Joe Merino is de Joe Circular Collectie. De trui en plaid bestaan uit 50% oude vezels van ‘oude’ Joe Merino-truien en 50% nieuwe merinowol. De Joe Circular collectie is nog steeds 100% biologisch afbreekbaar! Omdat het garen gerecycled is van oude blauwe truien, is de geschiedenis van de gebruikte trui zichtbaar door de rijk gemêleerde kleur. De productie heeft plaatsgevonden in Baambrugge.

Neem een kijkje in één van de Joe Merino winkels om te zien wat het resultaat is!

Joe Circular Crew

Blog