English
EUR

Nieuwsbrief januari 2022

Joe Merino

Samen met Joe Merino zetten wij ons in om het duurzaam verwerken en produceren van wol in Nederland beetje bij beetje weer mogelijk te maken. Sinds de succesvolle introductie van de eerste Jan Merino trui drie jaar geleden hebben we de collectie gestaag uitgebreid. De collectie bestaat nu uit de Jan Merino, de Jan Merino Schipperstrui en uit onze nieuwste aanwinsten de Jan Merino Visserstrui, de Jan Merino Deken en de Jan Merino Muts. Hieronder een fantastisch inkijkje in het proces van onze samenwerking.

Proud to be a friend of Joe since 2018

Shop Jan Merino

Spencer Nina

Nieuw in onze webshop: de Spencer Nina. Deze heerlijke warme en zachte spencer is gemaakt van eerlijke mohairwol van Nederlandse jonge geiten. Deze wol heeft als fijne eigenschap dat het niet kriebelt. Stijl de Nina met een mooie col of oversized blouse. Perfect om het hele jaar door te dragen.

Shop Spencer Nina

Voor de makers

De Dutch Wool: Een prachtig oer-Hollands garen. Dit garen is een mix van wol van traditionele Nederlandse schapen en Alpaca. Traditionele Nederlandse schapen geven een stoere, ruige wol en door de alpaca wordt deze wat zachter. Zo blijft deze wol voor de meeste mensen net onder het jeukpunt. Perfect om je eigen Dirko, Aggie of Dorus te breien.

Shop Dutch Wool

Artikel De Correspondent

Een artikel geschreven door Emy Demkes voor de 'Correspondent. Wij, van de Knitwit Stable vinden dit een interessant artikel over wol en willen deze graag met jullie delen. Over de duurzaamheid van kleding en hoe de kleding wordt geproduceerd, maar net zo belangrijk: hoe we de kleren gebruiken.

Artikel lezen

Landleven

The Knitwit Stable staat in het nieuwe januari/februari nummer van Landleven Magazine. In deze editie mochten wij een aantal pagina´s vullen over wol van eigen bodem, onze dieren, de boerderij en de breistudio. Inclusief een binnenkijkje bij The Knitwit Stable.

Shop Landleven Magazine

Happinez

Ook staan we in het eerste jaarnummer van magazine Happinez. Met dank aan Marita Janssen en met prachtige foto's van Dana van Leeuwen vullen we een aantal pagina's met ons verhaal over The Knitwit Stable. De Happinez ligt binnenkort in de winkel. Hiernaast alvast een inkijkje.

Blog
Lente in de lucht
Reina OvingeMar 1, 20240 comments
Lente in de lucht
Lente in de LuchtDe lente hangt in de lucht. 20 Maart is het lente en dat betekend veel drukte in de stallen bij de schapen. Op dit moment zijn de...
Read more
Jan Merino & The Knitwit Stable
Reina OvingeJan 1, 20240 comments
Jan Merino & The Knitwit Stable
  Jan Merino & The Knitwit Stable As Dutch as it gets Joe Merino is samen met The Knitwit Stable in Baambrugge ruim 4 jaar gelden begonnen met het maken...
Read more