Skip to content
English
EUR

Nieuwsbrief Oktober 2023

Nieuwsbrief Oktober 2023

Blauwtong virus, wij zijn bezorgd

Na jaren van afwezigheid verspreidt het blauwtongvirus zich snel door Nederland. Helaas is het virus ook bij enkele schapen van the Knitwit Stable vastgesteld.

Het blauwtongvirus wordt verspreid via knutten en die komen vooral voor in april en aan het einde van de herfst, maar de minder koude winters blijken nu gunstig te zijn voor de knutten. Het is verdrietig om de schapen die al zo lang bij ons zijn nu zo ziek te zien.  Helaas hebben we van onze twee dekrammen en van twee ooien al afscheid moeten nemen. 

Cees verzorgd onze schapen dagelijks en houdt onze schapen nu nog meer in de gaten dan hij normaal doet, de zieke schapen worden intensief behandeld wij hopen dat ze aansterken en goed herstellen.

Wolsorteerdag, Zaterdag 

Aanstaande zaterdag  7 oktober organiseren wij weer een wolsorteerdag van 14:00 tot 17:00 uur voor vrijwilligers. Op deze dag gaan we de wol sorteren zodat we deze kunnen verzenden naar de wasserij in Italië. We ontdoen de wol van stro, mest en we checken de vezellengte en kwaliteit.

Hierdoor kan de beste wol gewassen en gesponnen worden in Italië, zodat wij straks in onze minifabriek weer mooie truien kunnen breien.

Lijkt het je leuk om ons te komen helpen?

Meld je dan nu aan via een mailtje naar info@theknitwitstable.nl.  
Wij zorgen voor thee en koffie!

21 okt Open dag de Fibershed route

Op 21 oktober 2023 openen veel deelnemers van het Fibershed Netwerk in Nederland hun deuren voor publiek!  Ontdek de route die een kledingstuk aflegt, van Grond-tot-Garderobe; vanaf de boer van grondstoffen en verwerkers van vezels, via ontwerpers, makers, verkopers naar dragers tot aan verwerkers van ons textielafval.

Wij doen ook mee!

Het ±2 uur durende programma bestaat uit:
Uitleg over de schapen&geiten, herkomst, verzorging en dierenwelzijn.
Uitleg over wol en vachten, dikte, soorten en hoe deze te gebruiken.
Bekijk de inspirerende documentaire: ‘From Goat to Garment.”
Krijg inzicht in hoe een trui industrieel gebreid en gelinkt wordt in ons atelier.

Aansluitend is er gelegenheid om zelf rond te lopen, een kopje koffie te drinken en kennis te maken met de prachtige collectie  van The Knitwit Stable.
 

MONSTER VERKOOP: Exclusief tijdens de open dag kun je ook proefmonsters van kleding van The Knitwit Label kopen tegen lagere prijzen (op=op)
 

Datum: 21 Oktober 2023
Aanvangstijd: 10:00, 13:00 en 15:00uur


25 okt Dutch Design week, Boeklancering Goede Gespreksstof

Tijdens de Dutch Design week vindt de boeklancering plaats van het boek Goede Gespreksstof. Een veelzijdig en creatief boek voor jongeren, met inspirerende verhalen en waardevolle inzichten van koplopers en experts uit de Nederlandse textiel waardeketen. Het boek is gemaakt door Fibershed met bijdragen van o.a. The Knitwit Stable.
 

Het resultaat is een rijk geïllustreerd boek waarin jongeren kennis maken met pioniers op het gebied van duurzame mode. Een van die pioniers is The Knitwit Stable.

Samenwerking Joline Jolink, 26 okt lancering samenwerking met Joline Jolink

Joline Jolink: "Met mijn kleding trekt iemand zich iets aan van wat er om ons heen gebeurt" .
In de Joline Jolink winkel in Rotterdam wordt op 26 oktober de bijzondere samenwerking tussen Joline Jolink en The Knitwit Stable  gevierd. Reina Ovinge vertelt o.a. over de bijzondere eigenschappen van de wol van Nederlandse schapen.
Samen zullen Reina en Joline uitleggen wat hun gedeelde waarden zijn. En natuurlijk laten zij het eindresultaat van hun samenwerking zien.

Kom langs op donderdag 26 okt om 16.30 uur
Nieuwe Binnenweg in Rotterdam

 

Masterclasses, boerderij en Breistudio


 Onze boerderij en breistudio is het enige initiatief in Nederland die de gehele productieketen van een trui in beeld brengt: van het houden van de dieren, het verwerken van Nederlandse wol in garens tot aan de productie van een lokaal en eerlijk gemaakt wollen eindproduct. Om dit proces inzichtelijk te maken organiseren we masterclasses. Je ontmoet onze dieren, leert over de verschillende vachten en neemt een kijkje in onze breistudio! In deze dagvullende masterclass krijg je niet alleen de informatie over de wereld achter een trui, de weg van het dier naar het kledingstuk maar ga je ook naar huis met je zelfgebreide muts van Nederlands wol! Lunch en koffie is inbegrepen voor deze dag.Data voor de masterclasses: 
6 oktober -  er is nog 1 plek
3 november - ENGLISH

De kosten van de masterclass zijn €225. Wil je meedoen of heb je een vraag?
Stuur een mailtje naar info@theknitwitstable.nl

KLM Magazine, Q&A with Reina Ovinge

 

In de oktober editie van KLM’s inflight magazine Holland Herald een uitgebreide Q&A met Reina Ovinge van The Knitwit Stable.

Reina geeft onder meer antwoord op de vragen:
Wanneer en en waarom ben je met The Knitwit Stable gestart en Wat is jouw advies voor bewuste shoppers? Alle antwoorden lees je in het artikel.

Holland Herald is een magazine dat maandelijks in de stoelzakken van het vliegtuig meereist met ruim 2 miljoen passagiers van over de hele wereld. The Knitwit Stable reist deze maand mee.

Blog