Skip to content
English
EUR

Nieuwsbrief Kerst 2022

Nieuwsbrief Kerst 2022

Fijne Kerst en dank / Merry Christmas and thanks

Deze maand een extra nieuwsbrief vlak voor de kerstdagen want het team van The Knitwit Stable, de schapen en geiten willen jullie via deze weg hele fijne kerstdagen en alvast een voorspoedig 2023 wensen. Bedankt voor jullie bestellingen en enthousiasme in het afgelopen jaar, zo draag je bij aan de keten van eerlijke, lokale wol.

This month an extra newsletter just before Christmas because the team of The Knitwit Stable, the sheep and goats would like to wish you a very merry Christmas and a prosperous 2023 in advance. Thank you for all your orders, support and enthusiasm in the past year, this is how you contribute to the chain of fair local wool.

Instagram

Kussen van het Kempisch Heideschaap

We stipten het al even aan in onze vorige nieuwsbrief. Ons kussen van het Kempisch Heideschaap. Met dit kussen slaap je eerlijk, lokaal en sociaal. Dit kussen zit boordevol zachte wol van het Kempisch Heideschaap van begrazingsbedrijf ´De Wassum´. Door de goede vochtopname voelt dit kussen nooit klam aan. Ook is wol zelfreinigend, even het kussen uitkloppen of luchten is meer dan genoeg. Het kussen is daarnaast hypoallergeen. Kortom: het perfecte kussen voor zowel de natuur als voor jezelf. Start het nieuwe jaar met een heerlijke én duurzame nachtrust en koop het kussen nu via onderstaande knop.

Koop het kussen

28 december: pasochtend op de boerderij

Op woensdagochtend 28 december hebben we onze laatste ochtend van 2022 om ons te komen bezoeken. De data voor de winter en het voorjaar 2023 laten wij binnenkort weten. Onze pasochtenden zijn het perfecte moment om de items te zien, te voelen en te passen. Daarnaast is er alle mogelijkheid even een kijkje te nemen op onze boerderij, kennis te maken met de dieren en de minifabriek in actie te zien. Uiteindelijk is er na het passen alle mogelijkheid om jouw favoriete item te bestellen en aan te passen aan jouw wensen. Jouw trui of vest is dan ook echt maatwerk. Kom je langs? Meld je aan door een mailtje te sturen naar info@theknitwitstable.nl met je voorkeur voor een tijd en met hoeveel mensen je komt en dan zien we je met veel plezier tegemoet.

Webshop

Onze samenwerking met FANT en Atelier Sukha

Ook al even aangestipt in onze vorige brief, maar we zijn zo trots dat we het nog even aankaarten mét foto. Onze samenwerking met Sukha en FANT. Samen hebben we een vest gemaakt van 100% lokale Nederlandse wol en 100% zacht Belgisch linnen. De materialen die zowel FANT als Sukha gebruiken zijn duurzaam en puur en hier herkennen we onszelf in. Daarom leek het ons een mooi idee deze krachten te bundelen. Sukha heeft zowel online als fysiek een mogelijkheid om kennis te maken. FANT heeft een prachtige website die een kijkje laat zien in hun wereld en beiden zijn ze het meer dan waard even een kijkje hierop te nemen. Hieronder dan ook de links naar de websites van Sukha en FANT. En als je de kans krijgt kun je altijd de winkel Suhka bezoeken op de Haarlemmerstraat 110 in Amsterdam.

Website Sukha

Website FANT

Van restwol tot sokken

We zijn erg blij dat we Europese subsidie hebben mogen ontvangen van Leader Weidse Veenweiden voor het project ´Van restwol tot sokken´. Binnen dit project krijgt het team van The Knitwit Stable verschillende technische (vervolg)trainingen en gaan we investeren in machines voor de productie van wollen sokken. Daarmee willen we de wolketen verder sluiten. We willen gebruik maken van het restmateriaal van wol, wat nu nog niet gebruikt wordt. Daarnaast willen een verbindende rol spelen in de keten, we zullen het begin van het product, de boer, verbinden met het eindproduct. Dankzij Leader krijgen wij de mogelijkheid dit voornemen waar te maken en zetten we een volgende stap in de ontwikkeling van kennis in de productie van lokale en duurzame producten.

Blog