Skip to content
English
EUR

Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief september 2022

Bemachtig je warmste trui op de winkelochtend

Nu de dagen weer wat korter én kouder worden is het hoog tijd voor weer een winkel ochtend. Op 24 september, 15 oktober en 12 november organiseren wij in onze minifabriek in Baambrugge een winkelochtend. Van 10.00 tot 13.00 is iedereen welkom om een kijkje te nemen bij The Knitwit Stable. Je kunt onze items voelen en passen en uiteraard kennis maken met de dieren en een kijkje nemen in onze minifabriek. We werken volgens het made-to-order principe dus dit is de uitgelezen kans om het garen te voelen, de maten te passen en te kijken welk item het beste bij jou past. Met de koude dagen in aantocht is dit het perfecte moment om een heerlijke warme trui aan te schaffen, zo kan de verwarming deze winter ook een graadje lager. Mail naar info@theknitwitstable.nl om je aan te melden voor de winkeldag en vermeld hierbij jouw favoriete dag en tijd, dan proberen we hier rekening mee te houden. Zien we je snel?

Webshop

Fibershed-route

We stipten het tijdens onze vorige nieuwsbrief al even aan: de Nationale Fibershed-Route. Op deze dag nodigen stichting Fibershed Nederland en wij van The Knitwit Stable de doelgroep uit om lokale initiatieven en innoverende ondernemers uit de Nederlandse Grond-tot-Garderobe cirkel te bezoeken. We laten de route die een kledingstuk aflegt van boer, via verwerkers van grondstoffen en vezels, ontwerpers, versierders, makers, verkopers, naar dragers tot aan verwerkers van ons textiel afval zien. Op deze dag laten wij op geheel eigen wijze zien hoe wij invulling geven aan deze cirkel. Ons programma is bedoeld voor professionals, studenten en gezinnen. Voor kinderen boven de 12 jaar is er een vilt workshop. Kortom: iedereen is welkom. Zien wij jullie op 22 oktober 2022?

Meer informatie over de Fibershed-route

De kruikzak in samenwerking met Yumeko

Met veel trots presenteren we jullie onze samenwerking met Yumeko: de kruikzak. Deze superzachte kruikzak is gemaakt van 100% hoogwaardige kwaliteit wol en is ontwikkeld in ons atelier. De kruik bestaat voor 60% uit Kempisch Heideschaap, 20% Merinowol en 20% Nederlands Alpacawol. Deze laatste twee soorten zorgen ervoor dat de kruik nóg zachter is. Door de isolerende eigenschap van wol blijft de kruik nog langer warm. Heerlijk voor de koude dagen die voor ons liggen. Via onderstaande link kun je op onze website de kruik bestellen.

Shop de kruikzak

Wij organiseren een wol sorteerdag!

Op 29 oktober aanstaande organiseren wij een wol sorteerdag van 10.00 tot 16.00 uur voor ongeveer 12 vrijwilligers. Op deze dag gaan we de wol sorteren zodat we deze kunnen verzenden naar de wasserij in Italie. We ontdoen de wol van stro, mest en we checken de vezellengte en kwaliteit. Hierdoor kan de beste wol gewassen en gesponnen worden in Italië, zodat wij straks hier in onze minifabriek weer mooie truien kunnen gaan breien. Lijkt het je leuk om ons te komen helpen? Meld je dan aan via een mailtje naar info@theknitwitstable.nl. Wij zorgen voor een lekkere lunch en koffie.

Over ons

De Dag van de Wol

Na een tussenstop van 2 jaar is de Dag van de Wol weer terug. Op 8 oktober kun je ons vinden op deze dag in Boxtel. Er is een markt van standhouders die hun creatieve producten van wol en de wol zelf in allerlei vormen laten zien. Daarnaast is er ook een podium waar innovatieve toepassingsmogelijkheden van wol worden gepresenteerd. Kortom: de perfecte dag om meer te zien en leren over wol. Wij zullen ook een van de standhouders zijn en laten je kennis maken met alle soorten wol die wij maken. Zien we je op 8 oktober in Boxtel?

Meer informatie

Amsterdam Made Shop

Stichting Amsterdam Made startte op 13 september met een campagne waarmee ze consumenten helpt goede keuzes te maken als het gaat om duurzaam shoppen. Onderstaande video maakt duidelijk dat het kopen van lokale en duurzame producten via de Amsterdam Made Shop fijn is voor de consument, goed voor de makers en geweldig voor de stad. Ook wij mochten deel uit maken van de bijbehorende video van deze campagne. Heb je ons al gespot?

Shop The Knitwit Stable via de Amsterdam Made Shop

Blog