Skip to content
English
EUR

Nieuwsbrief augustus 2022

Nieuwsbrief augustus 2022

Zomergroet

Na een kleine zomerstop zijn we met de nieuwsbrief weer terug van weggeweest. Maar uiteraard hebben we de afgelopen weken niet stil gezeten in onze minifabriek in Baambrugge. We staan klaar voor het nieuwe seizoen en hebben er zin in! Vanaf nu zijn we weer maandelijks terug met updates van The Knitwit Stable. Wil je niks missen? We zijn ook te volgen op Instagram, waar we wekelijks foto's posten van onze producten, de minifabriek en uiteraard onze dieren. Klik hieronder om naar onze Instagram pagina te gaan.

Instagram

Dag van de Wol én de Fibershed route

De dag van de wol komt er weer aan! 8 oktober is het zover, dan wordt de 14e editie van De Dag van de Wol gehouden in Boxtel. Er is ontzettend veel gaande op het gebied van wol en deze dag biedt een breed overzicht van de toepassingen van wol in Nederland. Wij zullen hier bij aanwezig zijn en vinden het leuk om met jullie kennis te maken.
Daarnaast is op 22 oktober de Nationale Fibershed-route. Hierbij nodigt stichting Fibershed Nederland scholieren en hun gezinnen uit om lokale initiatieven en innoverende ondernemers uit de Nederlandse Grond-tot-Garderobe cirkel te bezoeken. Ook hier mogen wij deel van uitmaken en deze dag gaan wij op geheel eigen wijze invullen. Meer informatie vind je op de website van Fibershed Nederland via de link hieronder. Zet je 8 en 22 oktober alvast in je agenda?

Fibershed

The Woolmark Company

Van de schapen tot aan de retailers legt merino wol een unieke reis af, waarbij de originele duurzame vezel wordt getransformeerd in een luxe eindproduct. Merinowol is duurzaam, geheel natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar en dat maakt het een uniek materiaal. In onderstaand filmpje van The Woolmark Company wordt het hele proces van de wolproductie duidelijk. Het filmpje zelf bekijken? Klik hieronder op de knop.

Hoe lang duurt het maken van een trui?

Graag delen we met jullie hoe ons proces in elkaar steekt. Hoe komt een trui precies tot stand en hoe lang duurt dit precies? Het maken van een trui kost een hele werkdag, zo'n 8 uur. Eerst wordt de trui gebreid op de breimachine, dit duurt 2 uur. Vervolgens wordt de trui in elkaar gezet op de linkmachine. Dit kost ongeveer 3 uur. Als de trui in elkaar zit werken we de draadjes netjes af, hierna wordt de trui gewassen en gedroogd. In deze 8 uren zit het garen maken nog niet bij in, maar ook dit kost tijd. Denk bijvoorbeeld aan de dieren onderhouden, het scheren, sorteren en het klaarmaken voor de transport. Het wassen, kaarden, kammen en spinnen van het garen doen we niet zelf, maar in een fabriek in Noord-Italië. Ook dit kost tijd. Al met al zit er dus behoorlijk wat tijd én liefde in de truien.

Instagram

Warm de winter in met de Jet

Onze Jet is een heerlijk warm, zacht los vallend uni vest gemaakt van eerlijke mohairwol van Nederlandse geiten. Deze wol kriebelt niet, dat maakt het zo fijn. Door de harige textuur van deze wol is het super zacht, licht en duurzaam. De wol verkoelt in de zomer en verwarmt in de winter (kan de verwarming straks nog een graadje lager), is bestand tegen bacteriën, brandwerend én biologisch afbreekbaar. Via ons made-to-order principe maken we met liefde jouw vest helemaal naar je eigen wensen. Zo kun je kiezen tussen 7 kleuren en ook de knopen zijn aan jou.

Shop Jet

Onze Nederlandse alpacawol

Alpacawol is een heerlijk licht garen dat bestaat uit een geborstelde dikke draad. De kleuren gebroken wit en camel zijn de natuurlijke kleuren van de alpaca. De andere kleuren zijn GOTS gecertificeerd geverfd. We hebben nu enkel nog voor de makers ons alpaca garen op de website staan, maar we zijn afgelopen zomer keihard aan het werk geweest om iets anders met alpacawol te doen. Benieuwd naar wat? Hou onze socials en de nieuwsbrief in de gaten, er komt iets leuks aan!

Shop Dutch Alpaca

Blog