Skip to content
English
EUR

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwsbrief april 2022

Nieuwe datum voor onze masterclass

Door de vele aanvragen hebben we een extra masterclass ingepland. Op zaterdag 14 mei hebben wij nog een paar plekken voor onze masterclass 'De wereld achter een trui'. In deze masterclass laten we je kennis maken met het maakproces van jouw wollen trui, krijg je inzicht in de wol keten en ga je zelf aan de slag. Aanmelden voor de masterclass kan via info@theknitwitstable.nl of klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Meer informatie

We wonnen de Textiel Call 2022!

Wij zijn met The Knitwit Stable een van de vijf gelukkige winnaars van de DOEN Textielcall 2022. Wij krijgen een donatie van 50.000 euro om ons bedrijf The Knitwit Stable te laten groeien. Met de donatie van Stichting Doen kunnen wij ons merk, The Knitwit Label, in de markt zetten en daarmee bijdragen aan een circulaire textielindustrie. benieuwd naar wat we met de donatie gaan doen? Hou onze Instagram in de gaten @the.knitwit.stable.

Lees blogpost

Feitje

Het lammerenseizoen is in volle gang en wij genieten volop van het nieuwe leven op de boerderij. Wist je dat ooien hun lammeren herkennen aan geluid, geur en het uiterlijk van het lam? Het blaten van het schaap of lam heeft vooral in het weiland een belangrijke functie. In de 1e fase zetten wij de ooi en het lam in een kraamhok om een goeie moeder-lam hechting te bevorderen, zodat ze, wanneer ze de wei in gaan, elkaar moeiteloos terug kunnen vinden.

Instagram

Heerlijk voor de zomer: onze Babs

Babs is een kort heerlijk warm en zacht vest gemaakt van een eerlijke mohairwol van Nederlandse jonge geiten. Deze wol heeft als fijne eigenschappen dat het niet kriebelt, prachtig glanst en super zacht en licht is. Je kunt je eigen (lengte) maten aangeven zodat het vestje precies wordt zoals jij wenst. Perfect voor de zomer, voor over een lange zomerjurk of luchtige blouse. De Babs is zonder knopen, maar voor een kleine meerprijs kunnen we dit vest ook met knopen maken

Shop Babs

Textiel Exchange

Afgelopen week waren Renske Koster en Nicholas Brown van Textile Exchange op bezoek. Wij zijn al enige jaren lid hiervan. Textile Exchange is een wereldwijde non-profit organisatie die leiders creëert in de vezel-en materiaalindustrie. Textile Exchange bouwt aan een gemeenschap die gezamenlijk probeert te bereiken wat als enkel individu of bedrijf moeilijk is. Met de nieuwe Climate+- strategie is Textile Exchange de drijvende kracht achter de klimaatactie op het gebied van textielvezels en materialen. Daarnaast ontwikkelt en beheert Textile Exchange certificering, waaronder de Responsible Wool Standard, die een manier biedt om duurzaamheidsclaims van de grondstof tot het eindproduct te verifiëren. The Knitwit Stable is nog te klein en de certificering is te duur om deze te implementeren voor ons maar we volgen alle normen nauwkeurig en geven door volledige transparantie inzicht. Wil je meer weten over Textile Exchange? Klik hieronder.

Over Textile Exchange

Blog