Skip to content
English
EUR

Lente in de lucht

Lente in de lucht

Lente in de Lucht
De lente hangt in de lucht. 20 Maart is het lente en dat betekend veel drukte in de stallen bij de schapen. Op dit moment zijn de eerste geiten geschoren en de merino's zullen straks ook hun vacht afstaan zodat wij er weer schitterende truien van kunnen maken.


Na het scheren komt het sorteren van de wol waar wij jullie hulp bij kunnen gebruiken. Binnenkort doen wij een oproep via Instagram. Verder hebben wij nieuwe leuke workshops, masterclasses en een pasochtend op de agenda staan. Wij hopen jullie een keer te ontmoeten op een van deze dagen.

Earthday Festival
Op zaterdag 20 april vieren we samen op Buitenplaats de Hoorneboeg de eerste editie van het Earthday Festival!
The Knitwit Stable is de hele dag van 10.00 tot 17.00 uur op de markt te vinden met onze truien, vesten en spencers van onze eigen collectie van The Knitwit Label.

Je bent van harte welkom om over de markt te struinen en te genieten van live muziek in de moestuin.
Je hebt hier geen ticket voor nodig. Leuk als je komt aanwaaien!

Masterclass

Een nieuwe trui is vaak snel gekocht. Maar welke wereld gaat er schuil achter jouw wollen trui?

Op onze boerderij met breistudio laten we je tijdens de Masterclass ‘De wereld achter een trui’ kennis maken met het maakproces van jouw wollen trui. Hierdoor krijg je inzicht in de wol keten, het ambacht en alle facetten die komen kijken bij het produceren van een trui.

Je maakt kennis met onze merinoschapen, Texelaar schapen en angorageiten. Je leert over dierenwelzijn, het scheren van de vachten, de verschillende kwaliteiten wol en over de eigenschappen en toepassingen van wol. Daarnaast laten we zien hoe garen tot stand komt en demonstreren we het maken van een trui. 
 

In de middag ga je ook zelf aan de slag. Je krijgt uitleg en instructies om een muts te breien op een Brother handbreimachine. Dit onderdeel duurt tot vier uur. Je gaat naar huis met een zelfgebreide muts van Hollandse garen.

Wij hebben al veel enthousiaste reacties van onze deelnemers ontvangen.

Wij zijn benieuwd wat jij ervan vindt.
Schrijf je in via onderstaande link en doe mee! 

WORKSHOP

Naast de masterclasses geven we ook workshops! Ontzettend leuk om samen te doen met een vriendin, buurvrouw of misschien wel met je moeder?

Ervaring op de breimachine heb je niet nodig, wij laten je stap voor stap zien hoe het werkt. Einde van de middag ga je naar huis met je zelfgebreide sjaal / muts van Nederlandse wol. 

Workshop Bets: Leer je je eigen sjaal/omslagdoek breien op de breimachine. 

Workshop Geiten Breien: Brei je eigen mohair sjaaltje/muts buiten tussen de geiten! Wat is nou leuker dan tussen deze krullende geiten met hun wol een sjaaltje te breien. Dichterbij bij de bron kan niet! 

 

AGENDA

The Knitwit Stable Agenda
Alle agendapunten op een rij:
- 09 Maart Pasochtend van 9.30-13.00 uur
- 22 Maart Masterclass particulieren

- 05 April Masterclass particulieren
- 12 April Workshop Bets
- 20 April Earthday Festival Hoorneboeg

- 17 Mei Workshop Geiten Breien
- 07 Juni Workshop Bets

Tik Tok The Knitwit Stable
De eerste Angora geiten worden geschoren en staan hun krullen af. Wij maken er weer een mooi garen van voor het breien van de mooiste truien, vesten, sjaals mutsen en wanten.
pssst wil je een sneak preview van ons eerste Tik Tok filmpje... klik hier The Knitwit Stable
 

Blog